Kako se pripremiti za online seminar (Zoom platforma)

Sadržaj:

  • Sudjelovanje na online seminaru – pametni telefon
  • Sudjelovanje na online seminaru – računalo ili laptop

(Opis i grafika prilagođena je za Windows/Android korisnike. Ako koristite Mac ili iPhone način pristupa je vrlo sličan.)

SUDJELOVANJE NA ONLINE SEMINARU – PAMETNI TELEFON

Korak #1

Da biste predavanja mogli pratiti preko pametnog telefona potrebno je prethodno instalirati Zoom Cloud Meetings aplikaciju (dovoljno je instalirati je – ne trebate se ulogirati). Idite na Google Play (za Android) ili na drugu odgovarajuću stranicu (za iPhone) i preuzmite aplikaciju “ZOOM Cloud Meetings”).

Korak #2

Otvorite e-mail i kliknite na link na pristup seminaru (pritom izaberite opciju otvaranja s pomoću Zoom aplikacije).

Korak #3

Upišite svoje ime i prezime unutar kvadratića iznad kojeg piše “Please enter your name” i kliknite OK.

Korak #4

Izaberite opciju “Call via Device Audio” i dajte sva dopuštenja koja vam aplikacija traži (pristup zvuku, kameri, itd.).

Korak #5

Kliknite na na ikonu kamere (ukoliko je isključena) kako biste uključili svoj video i dajte sva potrebna dopuštenja (samo dotaknite bilo gdje po ekranu ako vam se ne prikazuje ikona kamere pri dnu ekrana).

I to je to 🙂

***

SUDJELOVANJE NA ONLINE SEMINARU – RAČUNALO ILI LAPTOP

Korak #1

Otvorite e-mail i kliknite na link za pristup seminaru. Pokazati će vam se slika prikazana u nastavku. Ako vas sustav ne spoji odmah na online sastanak ili kliknite na tekst “click here” (plavim slovima na slici) ili kliknite na download Zoom aplikacije “download & run Zoom” (plavim slovima na slici).

Korak #2

U slučaju da ste izabrali opciju “click here” prikazati će vam se slika navedena ispod. Možete izabrati ili sudjelovati direktno preko preglednika (klikni na “join from your browser” – plavim slovima na slici – ili na preuzimanje Zoom aplikacije). Ako izaberete opciju “join from your browser”, nakon što se pokrene video, izaberite opciju “Join Audio by Computer”.

Korak #3

O postavkama na vašem računalu ili laptopu ovisi koja će vam opcija više odgovarati. Moja sugestija je da radije preuzmete aplikaciju jer je kvaliteta bolja.

PODIJELI: