Upoznajte sedam ideja koje će vam pomoći na putu pretvaranja svoje visoke senzibilnosti u svoju supersnagu!

Povezani članci:

Ideja za empate #1

Nemoj previše mozgati o tome što je tvoja životna svrha. Radije istražuj i osjeti vibraciju u kojoj se najviše osjećaš doma. A zatim, provodi što više vremena u njoj. Ona ionako cijelo vrijeme kuca na tvoja vrata i čeka da joj otvoriš.

Ideja za empate #2

Empat si i tvoja osobnost je kompleksna. U biti, jaaaako je kompleksna i u sebi sadrži krajnosti koje, po nekim uobičajenim shvaćanjima, uopće nisu spojive. I zato, nemoj očekivati da će okolina u kojoj živiš moći to lako shvatiti. Radije, povremeno sjedni u tišini, pusti glazbu koja ti stvara tople osjećaje, zagrli sebe i pozovi sve krajnosti u sebi da slobodno uđu u tvoje srce. Zrela empatska energija nastaje kada prestaneš procjenjivati sebe po nekim vanjskim mjerilima i dopustiš sebi biti ‘nespojiv/a’. Jer to je ono što Nebo od tebe traži. To je jedina pozicija iz koje ćeš shvatiti zašto si uopće ovdje. To je jedina pozicija iz koje možeš dati ono što si došao/la dati.

Ideja za empate #3

Nemoj pokušavati biti zahvalan na nečem samo zato da bi ti Svemir dao još više toga, ako se tako zaista ne osjećaš. Empat si i u sebi jasno osjećaš da je takav pristup potpuno fejk. Ti ne možeš svoj visoko senzibilni energetski sustav zavaravati na takav način. U redu je osjećati se nezahvalno. U redu je osjećati se tužno. U redu je osjećati se %&£¥&$% (beeep 😉). Za tebe je puno važnije da uvažavaš ono što zaista osjećaš. Tvoj energetski sustav će sam pronaći način kako se samo-optimizirati. Uvjet je da mu to dopustiš i prestaneš ga gurati u smjeru fejk pozitive. Fejk pozitiva može biti dobra stvar za nekoga – ali za empate je pogubna.

Ideja za empate #4

Nemoj ozbiljno shvaćati misli koje kucaju na tvoja vrata nakon 21 h.

Ideja za empate #5

Kad god nekome dopustiš da ti redovito siše energiju, to znači da na nekoj razini sebe zapravo preuzimaš odgovornost za njegove izbore. Međutim, sve dok tako nešto dopuštaš, ne samo da općenito imaš manje energije na raspolaganju, nego time kočiš i tu osobu da raste. Drugim riječima, to postaje odnos u kojem ne rastete ni ti, a niti ta osoba, sve dok takav “ugovor” traje.

Ideja za empate #6

Ne nasjedaj na priču kako svijetu očajno treba tvoja empatija. Svijetu ne treba tvoja empatija. Trebaš mu ti u verziji sebe u kojoj čvrsto stojiš na svojim nogama i s jasnom spoznajom zašto si ovdje. Tek onda možeš izražavati svoju empatiju na način koji te neće crpiti. U protivnom, samo ćeš se pretjerano davati – i redovito bježati od svih kako bi “napunio/la” baterije.

Ideja za empate #7

“Ubaci” u svoj dan što više “sitnih” te svakodnevno dostupnih stvari koje te baš istinski vesele. To je ono što ti stvara stabilnu bazu, a ne “veće” stvari za koje misliš da će ti stvoriti stabilnu bazu nakon što ih ostvariš. Drugim riječima, postani što više neovisan/na o ostvarenju tih “većih” stvari i one će započeti “ganjati” tebe. U protivnom, tvoj visoko senzibilni mozak će previše biti usmjeren na detalje koji bi se mogli zakomplicirati. I to će te vjerojatno kočiti da ideš punom parom naprijed u željenom smjeru. Dakle, naglasak je na sitnim i svakodnevnom dostupnim stvarima i iskustvima koje te baš istinski vesele.

***

Navedene ideje izdvojene su iz EHSP Coach programa; Za empate i visoko senzibilne osobe…Naučite pristupe i metode za pretvaranje visoke senzibilnosti u supersnagu! Kliknite OVDJE za više informacija

PODIJELI: