Iva je bila mlada poduzetnica kojoj je „poslovna igra“ predstavljala veliko zadovoljstvo i jako ju je dobro igrala. Međutim, nikako joj nije uspijevalo upoznati prikladnog partnera za ozbiljniji ljubavni odnos. Redovito bi upoznavala naizgled inteligentne i zanimljive muškarce i čim bi se ponadala da je možda srela onog „pravog“, uslijedio bi niz okolnosti iz kojih bi proizašlo nešto sasvim suprotno – potpuno bi se razočarala u njih.

Svako novo upoznavanje onog (krivog) „pravog“ sve više bi zatvaralo njezino srce i gasilo nadu i vjeru u viziju ljubavnog života o kojem je često sanjarila te općenito u muški rod.

S vremenom, sve to skupa postalo joj je previše bolno te bi se sve češće bavila mislima da se potpuno posveti svojem poslu, ubaci u svoj život nove zanimljive hobije, „postane realnija“ (kako bi joj to često znala kazati njezina majka) te potpuno odustane od sanjarenja o ljubavnoj vezi koju je godinama željno priželjkivala.

 

***

Možda dijelite slično iskustvo s Ivom u svojem ljubavnom aspektu života ili poznajete osobu kojoj se nešto slično događa. Ili, pak, možda prepoznajete da se navedeni obrazac u vašem slučaju ponavlja u nekom drugom aspektu života. U svakom slučaju, čim je u pitanju obrazac koji se ponavlja i čije ponavljanje u osobi budi bolne i nelagodne emocije, znajte da je u pitanju nešto što se najčešće naziva životnom lekcijom.

Po mojem mišljenju, životne lekcije su prilike koje nam život nudi kako bismo mogli napraviti novi korak u smjeru buđenja vlastitog potencijala koji svi nosimo u sebi.

U Ivinom slučaju, njezina važna životna lekcija bila je naučiti kako otvoriti svoje srce i usuditi se biti ranjiva bez obzira na ishod. Umjesto da svoju sreću i otvorenost u srcu uvjetuje pronalaženjem „prave“ osobe za vezu – te sebe na neki način čini ovisnim o toj osobi – život joj je pružio priliku da dobije nešto puno više. Život joj je ponudio priliku da postane osoba koja se usudi voljeti i živjeti otvorena srca.

I, naravno, da bi iz takve pozicije bila puno zrelija za ulazak u vrstu odnosa kakav je silno priželjkivala te da bi bila u mogućnosti vibracijski se spojiti s osobom koja je već otvorena u srcu te se usudi biti ranjiva.

Međutim, sve dok Iva vjeruje da će se otvoriti i pokazati svoju ranjivost tek onda kada upozna nekog tko, po njezinoj procjeni, zaista zaslužuje njezino srce, pozornost i energiju, ona samo može u svoj život privući osobu koja traži od nje isto – drugim riječima, može se samo vrtjeti u istom začaranom krugu neželjenih ishoda.

Kako je želja za stalnim rastom i razvojem utkana duboko u srži našeg bića – i na svjesnoj razini mi to nismo u stanju nekako „isključiti“ – sve dok ne napravimo korak koji nas vodi u smjeru svjesnijeg življenja i aktivacije potencijala koji već nosimo u sebi, život nam stalno daje novu priliku za razvoj i rast. Drugim riječima, životna lekcija ponavlja se sve dok ne iskoristimo priliku koju nam život nudi.

 

***

Stoga, drugi put kada prepoznate da se u vašem životu „aktivirala“ pojedina životna lekcija, prije negoli silovito krenete pokušavati smišljati nove strategije koje, u osnovi, predstavljaju bijeg od bolnih i nelagodnih emocija i vraćaju vas na isto, na dnevnoj bazi izdvojite vrijeme za sebe koje ćete provesti u samoći, svjesno se spojite sa svojom dušom i svojim unutarnjim Svjetlom, te se upitajte koju vam to priliku život upravo pokušava pružiti.

Prikladna afirmacija/afirmativna molitva: „Otvoren/a sam primiti novu viziju ili ideju koja pokušava ući u moj svjesni um.“

PODIJELI: