Upoznajte jedan od najčešćih razloga koji vas smetaju da manifestirate želje koje duboko u sebi želite i saznajte kako ubrzati manifestaciju onog što želite!

Autor: Tomislav Tomić


POSLUŠAJTE PODCAST

(… ili pročitajte transkript!)

Trajanje – 09:49 min


TRANSKRIPT PODCASTA – 14/09/2021/

Pozdrav svima i dobrodošli u moj podcast. U današnjoj emisiji želja mi je istražiti s vama jedan od najčešćih razloga koji vas smetaju da manifestirate želje koje duboko u sebi osjećate i ponuditi vam praktičnu vježbu koja će vam pomoći da ubrzate manifestaciju onog što želite.

***

U trenutku kada otkrijete, ili bolje reći, osvijestite nešto što istinski želite, započnete se osjećati kao da ste jedno sa cijelim Svemirom. Kao da ste zaljubljeni u cijeli Svemir. Imate potrebu razmišljati o tome, pričati i maltretirati sve ljude oko sebe i zamišljati tu želju na način kao da je već ostvarena. Kao da je već postala činjenica u vašoj stvarnosti.

Međutim, nakon nekoliko dana ili tjedana, ta vizija kao da započne isparavati, a snažne emocije koje ste pritom osjećali, nekako, kao da se započnu otapati i gubiti na intenzitetu. Ta cijela priča započne vam djelovati više poput neke FANTAZIJE KOJA SE ODNEKUD IZNENADA POJAVILA NEGOLI POPUT NEČEG ŠTO IMA POTENCIJALA DA POSTANE DIO VAŠE VIDILJIVE ILI OPIPLJIVE STVARNOSTI.

Zvuči li vam ovo zvuči poznato?

I sad, zašto se to događa i što možete učiniti po tom pitanju?

Ajmo to postaviti ovako…

U trenutku kada otkrijete nešto što želite duboko u sebi, ili kako ja to volim zvati, želje vaše duše, dakle u tom trenutku, VAŠA OSOBNA ENERGIJA NIJE USKLAĐENA SA ENERGIJOM ŽELJE KOJA SE AKTIVIRALA U VAMA. Dakle, kada govorimo o željama naše duše, one se uvijek nekako iznenada i neočekivano pojave u nama, bez našeg svjesnog uplitanja ili nekog posebnog povoda.

No, u svakom slučaju, važno je imati na umu da vaša dominantna vibracija u trenutku kada ste osvijestili svoju novu želju, je drukčija od dominantne vibracije koju će biti potrebno utjeloviti u sebi kako bi vaša nova želja mogla postati dio vaše stvarnosti. I upravo zbog takvog nesklada između vaše dominantne vibracije i vibracije vaše nove želje, ta nova želja nije se u stanju zadržati u vašoj svijesti duže od nekoliko dana ili tjedana. I upravo zato vas započne pratiti osjećaj da je to sve skupa bila samo neka nestvarna fantazija. I to je razlog zašto vaša vizija započne isparavati, a emocije gubiti svoj intenzitet.

No, vjerujte mi, to je sasvim normalno. Ništa vi ne radite krivo. Tako to jednostavno ide i to nije nikakav problem – a naročito kada shvatite što se tu događa i zašto se to događa.

Jel vam ovo ima smisla?

Dakle, to što sam upravo opisao, samo po sebi nije nikakav problem.

Međutim, postoji nešto drugo što predstavlja stvarni problem…

U trenucima kada započnemo osjećati da ta predivna želja i vizija koju smo nakratko stvorili krene isparavati i nekako bježati iz naše svijesti, kako bismo je zadržali, mi nesvjesno započnemo ŽUDJETI za njom. Drugim riječima, iz mentalnog MODA „ŽELJETI“, nesvjesno se prebacimo u mentalni MOD „ŽUDJETI“. I čim se iz moda „željeti“, prebacimo u mod „žudjeti“, mi automatski započnemo ODBIJATI ono što u dubini sebe želimo.

Pojasnit ću vam što pritom mislim jer ovo je zaista važno shvatiti…

ŽELJETI i ŽUDJETI su dva potpuno suprotna i polaritetna stanja našeg uma. U stanju žudnje mi ODBIJAMO ono što želimo, dok u stanju želje STVARAMO PROSTOR u sebi kako bi ono što želimo moglo postati naša stvarnost.

Onda kada nešto ŽELIMO, osjećamo se kao da je to već prisutno u našoj stvarnosti. Osjećamo se kao da već IMAMO to što želimo ili kao da nas prati osjećaj izvjesnosti da je to što želimo na putu prema nama i, kako se kaže, „samo što nije došlo“. Osjećamo se kao da smo jedno sa željom koju želimo – jer, u suštini, ta želja i proizlazi iz naše duše i zato je i osjećamo da titra negdje duboko u nama.

Međutim, onda kada ŽUDIMO za nečim, osjećamo se odvojeno od onog za čime žudimo i jasno nas prati osjećaj da to nešto nemamo i nedostaje nam u životu.

I upravo ta žudnja, a pojasnio sam vam zašto ona često nastaje, je jedan od najčešćih razloga koji vas koče da manifestirate želje koje istinski u sebi želite. Jer svaki put kada se u mentalnom modu žudnje fokusirate na neku svoju želju, time samo snažno afirmirate i Svemiru, a i svojem podsvjesnom umu kako NEMATE ono što želite i, sa emocionalnog aspekta, osjećate OSKUDICU vezano za svoju želju.

***

I sada, evo jednog praktičnog rješenja koje možete poduzeti kako biste izašli iz tog začaranog moda žudnje koji, u biti, samo izluđuje i frustrira, i svoju osobnu energiju postupno započeli usklađivati sa dominantnom vibracijom vaše želje.

Samo da napomenem da je ovo o čemu ću vam u nastavku govoriti pojednostavljena verzija procesa koji se u sklopu mojeg TT Mindfulness™ programa naziva Soul Infused Activities.

***

Dakle, ako obratite pozornost na emocionalni aspekt svoje želje, vrlo brzo ćete OTKRITI DOMINANTNU EMOCIJU KOJA SE NALAZI U POZADINI TAKVE ŽELJE.

Naravno, vjerojatno je da osjećate nekoliko različitih emocija kada pomislite o toj želji, no za potrebe ove vježbe IZDVOJITE SAMO ONU EMOCIJU KOJU OSJEĆATE NAJDOMINANTNIJOM.

Primjerice, recimo da je vaša želja postati Relationship coach i, nakon što ste istražili emocije koje se skrivaju u pozadini takve želje, shvatili ste da je SLOBODA najdominantnija emocija koju vam budi ta želja.

Vaš sljedeći korak je razmisliti i izdvojiti TRI NOVE AKTIVNOSTI koje biste mogli započeti činiti ili poduzimati na dnevnoj bazi – dakle, svaki dan – a da je istodobno riječ o aktivnostima koje će povećati osjećaj slobode u vašem životu. Dakle, da je istodobno riječ o aktivnostima koje će vam, barem za malko, učiniti da u sebi osjećate veću razinu slobode.

Jednostavno pitajte sebe sljedeće pitanje:

„Koje bi tri nove aktivnosti mogao započeti poduzimati na dnevnoj bazi kako bi se osjećao slobodnijim?“

I dok razmišljate o tim novim aktivnostima, ne opterećujte se time da li su one na ikoji način povezane sa vašom željom. To mogu biti najbanalnije stvari i ne postoji nikakvo posebno pravilo vezano za vaš izbor takvih aktivnosti.

Jedino što je bitno jest da je riječ o uvođenju tri nove aktivnosti koje će vam biti dostupne na dnevnoj bazi i za koje smatrate da će povisiti razinu slobode koju osjećate u sebi – jer, u našem primjeru smo definirali da je SLOBODA dominantna emocija koja se skriva iza vaše želje.

I zbog čega je ova vježba bitna i na koji način je povezana sa manifestacijom vaše želje?

Vratimo se na primjer u kojem sam naveo da je vaša želja postati Relationship coach, a dominantna emocija koju osjećate u pozadini takve želje je sloboda.

Dakle, s obzirom da emocija slobode predstavlja bazu ili temelj vaše želje, što god više slobode donesete u svoj život kroz tri nove aktivnosti koje ćete započeti poduzimati na dnevnoj bazi, VAŠA OSOBNA ENERGIJA ĆE SE ZAPOČETI SVE VIŠE USKLAĐIVATI SA VIBRACIJOM VAŠE ŽELJE.

Naravno, ovo se odnosi i na bilo koju drugu želju i emociju, a slobodu navodim samo zato jer je koristim u primjeru.

Što god više slobode donesete u svoj život, želja koju želite će brže ući u vaš život, a vaš put prema manifestaciji takve želje će biti radosniji. I ta jedna nova razina slobode koju ćete započeti osjećati u sebi čak i prije negoli vaša želja postane stvarnost, na neki način će proširiti vašu postojeću verziju sebe i osjećat ćete se povezaniji sa svojom željom i djelovati će vam sve stvarnijom.

I, u jednom trenutku, ona vizija koja je isparila i o kojoj sam govorio na samome početku ovog podcasta, postupno će vam se sama započeti vraćati, na isti način kao što je i došla prvi put. Ali, ovaj put biti ćete u modu želje, a ne u modu žudnje.

Ja sam Tomislav Tomić i hvala vam što ste bili sa mnom. Za više informacija o mojim programima, što uključuje i TT Mindfulness™ program koji sam spominjao u podcastu, posjetite moju web stranicu na adresi: https://tomislavtomiccoaching.com

PODIJELI: