Otkrijte dva ključna razloga zbog kojih mnogi empati osjećaju da standardne strategije i alati za osobni razvoj jednostavno ne djeluju ili im djeluju izrazito površno i ograničeno.

***

Vjerujem da ste već puno puta čuli o važnosti vibracijskog usklađenja s temeljnom frekvencijom iskustva koje želite iskusiti. Drugim riječima, bilo da je riječ o teorijama koje se temelje na učenju o Zakonu privlačenja, vizualizaciji, afirmacijama ili nekim drugim sličnim metodama, suština cijele priče svodi se na istu stvar: uskladite svoju vibraciju s vibracijom iskustva koje želiš iskusiti.

Na prvi pogled takva ideja zvuči dosta jednostavno i odaje dojam da je dovoljno samo jasno znati što želimo, biti dovoljno uporan i discipliniran u primjeni pojedinih tehnika te djelovati kada osjetimo pravi trenutak za djelovanje.

U puno slučajeva to i jest jedino što se zapravo traži – jasnoća, disciplina i akcija.

Međutim, koliko vidim iz prakse, kada je riječ o empatima, cijela stvar djeluje malko kompleksnije i nije toliko crno-bijela i to upravo zbog dva konkretna razloga.

Pojasniti ću vam što mislim…

PREMOŠĆIVANJE „VIBRACIJSKOG JAZA“

Ono što empatima predstavlja veliki izazov prilikom korištenja standardnih strategija i alata za manifestiranje te osobni razvoj općenito jest premošćivanje, nazovimo to, „vibracijskog jaza“ između njihove trenutne stvarnosti i nove stvarnosti koju žele iskusiti ili manifestirati.

Drugim riječima, velik im je izazov zatvoriti oči, zamisliti se u novoj stvarnosti koju žele doživjeti, uroniti u nju, te vidjeti, okusiti, osjetiti, dodirnuti i pomirisati detalje te nove stvarnosti, istovremeno zanemarujući prevladavajuću frekvenciju svoje trenutne stvarnosti.

U biti, ne samo da im to predstavlja veliki izazov, nego im ponekad upravo fokus na novu, željenu stvarnost i pokušaj stvaranja „vibracije nove željene stvarnosti“ samo još dodatno skreće fokus upravo na neželjene aspekte svoje postojeće stvarnosti.

Usput rečeno, zbog istih razloga mnoge empate prati osjećaj da im standardne strategije i alati za osobni razvoj jednostavno ili ne djeluju ili im djeluju izrazito površno i ograničeno.

Međutim, to nije zato što su takvi alati inherentno neučinkoviti. Da jesu, ne bi bili prisutni toliko dugo na tržištu. Razlog je taj što empati pristupaju tim alatima s izrazito povećanom sviješću o svojim trenutnim životnim okolnostima. Bez obzira na situaciju, dio njihove svijesti uvijek je budan i oprezan, usmjeravajući njihovu pozornost na očiti kontrast između njihovih trenutnih okolnosti i promjena/ishoda koje žele manifestirati.

PRIDAVANJE JEDNAKE VAŽNOSTI I POZORNOSTI SVIM MISLIMA I EMOCIJAMA

Dopustite mi da vam to pokušam prikazati iz jedne drukčije perspektive jer postoji još jedna stavka koja dodatno komplicira stvar u praksi.

Dakle, kao što sam već spomenuo, empati ne samo da „previše“ jasno i očito osjećaju misli i emocije u odnosu na svoje trenutne okolnosti, već su također skloni SVIM tim istim mislima i emocijama pridavati JEDNAKU VAŽNOST i JEDNAKU KOLIČINU POZORNOSTI.

I dok je ova karakteristika prednost u određenim situacijama, ista se pretvara u manu kada empati, s namjerom da promijene svoju vibraciju, pokušavaju ignorirati ili odbaciti misli i emocije koje nisu u skladu s vibracijom koju žele aktivirati u sebi.

Drugim riječima, s obzirom da su skloni pridavati podjednaku važnost i količinu pozornosti SVIM mislima i emocijama u odnosu na svoje trenutne okolnosti, često im je previše izazovno odbaciti misli i emocije koje nisu u skladu s frekvencijom ili vibracijom koju žele aktivirati u sebi. I ta karakteristika ih uglavnom koči da se usredotoče prvenstveno na emocionalno stanje koje žele doživjeti.

***

Dakle, ne samo da (razlog #1) previše jasno i očito osjećaju sve misli i emocije prisutne u svom polju, što ih sprječava da ih barem privremeno ignoriraju, već su, (razlog #2) zbog specifičnog načina funkcioniranja svog visoko senzibilnog mozga, skloni pridavati podjednaku važnost i količinu pozornosti svim tim mislima i emocijama. To im otežava selektiranje, što je nužno potrebno prilikom primjene pojedinih alata za osobni razvoj.

Nadam se da vam to ima smisla.

***

Znači li to da su predodređeni ostati unutar nevidljivog zida svojih postojećih uvjeta? Naravno da ne.

Zapravo, malo pretjerujem kako bih naglasio jednu stvar: Kao empat, ako želite stvoriti željene promjene u svom životu, možda će biti praktičnije usredotočiti se izravno na promjenu suptilnih energetskih obrazaca u vašem polju upravo zbog vaše povećane senzibilnosti. Uzimajući u obzir vašu „energetsku anatomiju“, ovakav pristup je za empate učinkovitiji i prirodniji od oslanjanja isključivo na uobičajene metode poput afirmacija, postavljanja ciljeva, vizualizacije i drugih alata usmjerenih na promjenu misli, gledišta i svjesno utjecanje na emocionalna stanja.

Drugim riječima, empatima je znatno lakše stvarati promjene izravno na suptilnoj energetskoj razini nego mijenjati svoje misli i emocije ili općenito se oslanjati na svoj svjesni um kao ključni alat za mijenjanje svoje vibracije. Znatno im  je lakše i prirodnije izravno raditi s neželjenim ili zastarjelim energetskim obrascima u svom polju nego pokušati mijenjati već aktivne neželjene misli i emocije.

***

Mislim da već čujem vaše pitanje koje glasi nešto poput…

Ako je to lakši način, zašto svi ne provode promjene na taj način?

Ili…

Zašto su uobičajeni alati koji se oslanjaju na naš svjesni um kao ključni alat za stvaranje željene promjene – poput vizualizacije, afirmacija, postavljanja ciljeva i tako dalje – i dalje mainstream priča?

To je zato što nisu svi oni koji su zainteresirani za osobni razvoj dovoljno senzibilni da bi mogli jasno doživjeti svijet suptilnih energija kao stvaran. Samo empati mogu osjetiti te energije i percipirati ih kao stvarne. A, u odnosu na cjelokupnu populaciju, empati zauzimaju samo mali postotak – maksimalno 2-4 posto.

I ne samo to…

„Igranje“ sa suptilnim energijama vrsta je igrališta na kojem, zapravo, empati najviše uživaju te se najviše osjećaju doma.

Gledajte na to iz sljedeće perspektive:

Ako je povećana osjetljivost na suptilne energije nešto s čime ste rođeni (dakle, vaš prirođeni resurs), zašto je ne biste koristili do maksimuma?

Ne leži li u samoj srži svega prepoznavanje svojih snaga i mudro korištenje istih?

Upravo o vašem odgovoru na postavljena pitanja uvelike ovisi da li će vam vaša visoka senzibilnost biti blagoslov ili će vam predstavljati samo teret.

Nadam se da se slažete sa mnom. Također, nadam se da će vas ovaj članak potaknuti da još dublje promišljate o navedenoj temi i aktivnije se uključite u istraživanje svijeta suptilnih energija.

***

Ako želite naučiti kako stvarati željene promjene radeći direktno sa suptilnim energetskim obrascima u svom polju, kliknite OVDJE i saznajte više informacija o EHSP Coach programu. Ovaj program uključuje posebno prilagođene procese iz Nestioo metode, namijenjene empatima i visoko osjetljivim osobama. Ključna komponenta Nestioo metode je aktivacija vašeg Svjetlosnog tijela i korištenje 5D energije kako biste izravno radili sa suptilnim energetskim obrascima u vašem polju koji PRETHODE pojavi misli i emocija u vašem svjesnom umu.

Kliknite OVDJE za više informacija o EHSP Coach programu.

Kliknite OVDJE za više informacija o tome kako je nastala Nestioo metoda.

PODIJELI: