Istražimo što su suptilni energetski obrasci u vašem polju i kako oni utječu na svijet oko vas…

***

U svojim člancima često pišem o tome kako empatima i visoko senzibilnim osobama puno bolje leži fokusirati se na direktan rad sa suptilnim energetskim obrascima u svom polju negoli pokušavati koristiti svoj svjesni um kao ključni alat za stvaranje željene promjene.

Ovakav pristup puno im je prirodniji i bliskiji i to primarno zato jer se ključni aspekt stvaralačke igre odvija na igralištu na kojem oni, ne samo da se najviše vole igrati, nego im upravo to igralište omogućuje da najviše briljiraju te iskoriste svoj jedinstveni talent – visoku senzibilnost.

A to „igralište“ predstavlja svijet suptilnih energija.

No, što su to zapravo suptilni energetski obrasci u vašem polju i kako oni utječu na svijet oko vas?

Istražimo to malo.

***

Ajmo ovako…

Zamislite da je vaše energetsko polje poput operacijskog sustava za pametne telefone, primjerice Android.

A sada zamislite da su energetski obrasci poput aplikacija koje su instalirane unutar operacijskog sustava uključujući i sadržaj, odnosno, informacije koje se nalaze u njima.

Stil i način dizajna aplikacija uvjetuje na koji način možete pristupiti sadržaju odnosno informacijama koje su u njima pohranjene, dok sadržaj unutar aplikacija uvjetuje tekst, sliku ili zvuk koji možete čitati/gledati/slušati na svojem pametnom telefonu.

Naravno, ova analogija u kojoj se vaše energetsko polje uspoređuje sa operacijskim sustavom, a energetski obrasci unutar vašeg energetskog polja sa aplikacijama i njihovim sadržajem iznimno je pojednostavljena verzija cijele priče. Ipak, dovoljna je da bismo započeli stvarati temelje.

Ključne „sekcije“ unutar energetskog polja

Idemo dalje…

Osim raznih „aplikacija“ ispunjenih brojnim sadržajima/informacijama (čitaj: energetskih obrazaca), unutar vašeg energetskog polja postoje različite „sekcije“ koje su zadužene za pojedine „sektore“.

Neke od najosnovnijih sekcija su:

  • polje duše,
  • polje Svjetlosnog tijela,
  • mentalno polje,
  • emocionalno polje, i
  • fizičko polje.

„Formati“ razumljivi vašem svjesnom umu

Uzmimo za primjer vaše mentalno polje…

Riječ je o aspektu (sekciji) vašeg energetskog polja u unutar kojeg su instalirane različite „aplikacije“ i pripadajući sadržaji i informacije (čitaj: energetski obrasci) koji su, uglavnom, usko povezani uz vaše mentalne aktivnosti.

Međutim, na svjesnoj razini, mi ih ne vidimo kao takve.

Zašto?

Zato jer vaš svjesni um nije sposoban procesirati „informacije/obrasce“ pohranjene u vašem mentalnom polju, bez da ih prethodno ne konvertira u format koji zovemo „misli“. Drugim riječima, na isti način kao što iza svake slike koju vidite na ekranu svojeg pametnog telefona postoji odgovarajući kod, za svaku misao ili koncept koji smo sposobni iskusiti postoji odgovarajući obrazac ili kod u vašem energetskom polju.

Dakle, misao postoji samo u polju vašeg svjesnog uma. Ona ne postoji izvan polja vašeg svjesnog uma. Ako je pozadina ekrana vašeg pametnog telefona, primjerice, bijele boje, ta forma bijele boje postoji samo na tom konkretnom ekranu na kojem je gledate. Ona ne postoji unutar aplikacije (ili operacijskog sustava) kao takva – ne postoji spremnik bijele boje koja se troši njezinim prikazivanjem. U konkretnom slučaju, ona postoji, primjerice, kao kod „#ffffff“.

***

Ista stvar odnosi se i na sve vaše emocije (ugodne i manje ugodne) i žudnje, samo što su „aplikacije“ koje ih pokreću te sadržaji i informacije (energetski obrasci) povezani s njima smješteni u vašem emocionalnom polju.

Svaka emocija koju ste sposobni iskusiti ima odgovarajući kod ili obrazac u vašem emocionalnom polju. Bez odgovarajućeg koda/obrasca, ne možete je iskusiti.

Drugim riječima, emocije koje osjećate u datom trenutku, samo su projekcija određenih obrazaca iz vašeg emocionalnog polja na „platnu“ vašeg svjesnog uma. One su rezultat interakcije vašeg energetskog polja i obrazaca u njemu s vanjskim svijetom.

Da to nije tako, svi bismo na isti način reagirali na pojedine događaje iz okoline, zar ne?

***

Kada govorimo o našim fizičkim senzacijama, princip je i dalje isti. Uzmimo za primjer da se u vama odvija neki proces koji vam inače uzrokuje bol. Ako vaš svjesni um ne primi informaciju, primjerice, o boli, u „formatu“ koji je njemu shvatljiv, vi nećete osjetiti bol. U protivnom, tablete za bol i razni anestetici jednostavno ne bi djelovali. Također, bez toga, placebo efekt ne bi postojao, a svi dobro znamo da se gotovo svakodnevno susrećemo s njime na razne načine. Isto tako, već je dovoljno znanstveno dokumentirano kako naš mozak ne prepoznaje razliku između nečega što se stvarno događa ili mi samo zorno zamišljamo da se do događa – njegov bio-kemijski odgovor je isti. Drugim riječima, bitno je da vaš svjesni um dobije informaciju u „formatu“ koji je njemu razumljiv.

***

Ukratko, niti naše misli, niti naše emocije, a niti naše fizičke senzacije, koliko god nam djelovale stvarnima ne postoje poput činjenica koje su neovisne o našem svjesnom umu. One su samo „formati“ prilagođeni za „platno“ našeg svjesnog uma kako bismo mogli doživljavati svijet na način na koji ga doživljavamo te igrati igru života na način kakav je sada igramo.

Niti naše misli, niti naše emocije, a niti naše fizičke senzacije, koliko god nam djelovale stvarnima ne postoje poput činjenica koje su neovisne o našem svjesnom umu. One su samo „formati“ prilagođeni za „platno“ našeg svjesnog uma kako bismo mogli doživljavati svijet na način na koji ga doživljavamo te igrati igru života na način kakav je sada igramo.

Drugim riječima, oni postoje samo kao „format“ koji je razumljiv našem svjesnom umu, a takav format je samo odraz suptilnijih energetskih obrazaca koji se nalaze u njihovoj pozadini.

Promjena vibracije: Suština svake svjesne promjene

Kad već dotičemo ovu temu, smatram smislenim skrenuti vam pozornost kako, upravo zbog navedenog, Nestioo metoda je dizajnirana kako biste mogli direktno raditi sa suptilnim energijama, odnosno energetskim obrascima u svojem polju oslanjajući se na snagu i mudrost svog Svjetlosnog tijela te visoko-frekvencijske 5D energije koja nam, na kolektivnoj razini, postaje sve dostupnijom.

Dobra vijest je da se temeljne procese iz Nestioo metode može naučiti u sklopu EHSP Coach programa.

Primarno je namijenjena visoko senzibilnim osobama  koje teže ubrzanom osobnom i duhovnom razvoju, s ciljem da se što brže „usidre“ u željenoj vibraciji i započnu konkretno izražavati iz jedne dublje razine sebe – jer živjeti po starome im više nema nikakvog smisla.

S obzirom da su sposobni vrlo konkretno osjetiti suptilne energije u svojem (a i tuđem) energetskom polju, puno im je lakše i prirodnije raditi direktno s njima negoli sa svojim mislima i emocijama.

***

Vratimo se sada na promjenu vibracije kao suštinu svake svjesne promjene…

Sagledajte to iz ove perspektive…

Svaka svjesna promjena prvo započinje promjenom svoje vibracije. Sve se svodi na to kako stupiti u vibraciju željenog te biti u njoj dovoljno dugo dok to (što želimo) postane naša aktualna stvarnost, zar ne?

Da stvar bude još zanimljivija, navedena ideja postala je gotovo pa mainstream.

Citati o tome kako svojim mislima oblikujemo svoj svijet, kako pozitivne misli vode prema pozitivnim rezultatima, kako postajemo ono što mislimo, te kako privlačimo ono na što smo usmjereni i slično, doslovno iskaču iz paštete.

Međutim, u praksi, visoko senzibilnim osobama nije baš tako jednostavno mijenjati svoju vibraciju mijenjajući svoje misli, postavljanjem S.M.A.R.T. ciljeva, zapisivanjem afirmacija, zamišljanjem i afirmiranjem željenih ishoda, i sličnim popularnim metodama čija je zajednička karakteristika da svoj svjesni um koriste kao ključni „alat“ za stvaranje unutarnje promjene.

U biti, ne samo da im nije jednostavno, već im korištenje svog svjesnog uma kako bi promijenili svoju vibraciju često još dodatno stvori još intenzivniji doživljaj postojećeg aspekta svoje stvarnosti koji, zapravo, žele promijeniti. Uz to, navedeni pristup često im aktivira mod „analiza-paraliza“ koji im dodatno skreće pozornost na razne prepreke s kojima bi se mogli susresti na putu prema željenoj promjeni.

Zašto?

Zato jer upravo zbog svoje visoke senzibilnosti, a i zbog iznimno velike količine informacija koje njihov mozak procesira, teško im je, čak i privremeno, isključiti svijest o trenutnoj verziji aspekta svoje stvarnosti koji žele promijeniti. Teško im je zatvoriti oči i zanemariti konkretne činjenice. Teško im je isključiti onaj specifični dio „visoko senzibilnog mozga“ koji stalno u pozadini analizira činjenice, istražuje sve moguće kombinacije među njima te predviđa razne varijacije potencijalnih scenarija koji bi se mogli odviti.

Koliko god su skloni često sanjariti, maštati i fantazirati, kad je riječ o svjesnom mijenjanju svoje vibracije, teško im svjesno izaći iz realističnog moda i samo tako mentalno i emocionalno „uskočiti“ u neku novu vibraciju, provesti u njoj dovoljno dugo vremena i pretvarati se kao da pojedini njihovi postojeći energetski obrasci uopće ne postoje – a tako ih jasno osjete.

Specifičnost Nestioo metode

Upravo zbog navedenog, u Nestioo metodi uopće ne pokušavamo mijenjati svoj način razmišljanja. Ne pokušavamo stvarati nikakve mentalne slike s namjerom da ih realiziramo. Ne pokušavamo reprogramirati svoja uvjerenja. Ne pokušavamo mijenjati emocije koje osjećamo u datom trenutku ako nam se čini da nisu u skladu sa vibracijom u kojoj se želimo usidriti. Ne pokušavamo na bilo koji način „uskočiti“ u željenu vibraciju i zadržati se u njoj. Ne pokušavamo koristiti svoj svjesni um za ikakvu analizu ili ostvarenje unutarnje promjene s pomoću alata poput afirmacija, vizualizacije, autosugestije, analitičko-terapeutskih metoda, i slično.

Naravno, ništa od navedenog nije zabranjeno raditi, a niti je preporuka išta od toga izbjegavati. Ističem to samo kako bih posebno naglasio da se u Nestioo metodi primarno bavimo suptilnim energijama u našem polju, koje nazivamo energetskim obrascima

Kad se sve zbroji i oduzme, neovisno o tome što se metoda sastoji od mnoštva raznih procesa, sve što radimo su dvije stvari:

Ili prepuštamo svom Svjetlosnom tijelu i raznim centrima u njemu da procesira energetske obrasce koji nam izazivaju nelagodne emocije, preobražavajući ih u obrasce više vibracije, ili preuzimamo (iz svog Svjetlosnog tijela i općenito iz 5D razine) nove energetske obrasce koji podržavaju ono što u sebi jasno osjećamo da predstavlja najvišu razinu našeg izražavanja u datom periodu života.

I upravo takav pristup, za nas empate, najviše rezonira s našim „empatskim ja“, koje je, u suštini, iznimno kompleksno i slojevito, no njegov vokabular je ograničen. Ono ili kaže “da” ili “ne”.

Ključna činjenica o našem “empatskom ja”: U suštini je iznimno kompleksno i slojevito, no njegov vokabular je ograničen. Ono ili kaže “da” ili “ne”.

Prepuštanjem (procesiranjem) ili preuzimanjem novih obrazaca više vibracije, postupno dolazi i do promjene naše vibracije u pozitivnom smjeru. To je zato jer naši novi energetski obrasci više vibracije započnu „projicirati“ drukčije misli i emocije koje se odvijaju na „platno“ našeg svjesnog uma. Kao što sam već naveo, naše prevladavajuće misli i emocije ionako su samo projekcija suptilnih energetskih obrazaca u njihovoj pozadini.

***

Vezano za navedeno, postoji predivna misao u knjizi Tečaj čuda koju u nastavku izdvajam:

“Prvo gledamo u vlastitu nutrinu, odlučujemo koju vrstu svijeta želimo vidjeti, a potom taj svijet projiciramo van, čineći od njega istinu onakvu kakvu je mi vidimo.” – Tečaj čuda

Scenariji koje „vizualiziraju“ vas

Primjer…

Vi možete redovito zamišljati da ste u ljubavnom odnosu sa svojom srodnom dušom, postaviti to kao cilj, zapisati sve osobine te osobe, vizualizirati stvarnost u kojoj skupa kuhate, idete u shopping, berete gljive i pijete espresso, afirmirati kako je to već vaša stvarnost te na razne druge načine marljivo raditi na tom cilju kako biste ga ostvarili. I to je u redu.

No, kada zaista upoznate takvu osobu, te se energetski obrasci iz polja te osobe povežu s vašim obrascima i stvore neku novu sinergiju (dakle, uzrokuju određenu promjenu u vašem polju), vi jednostavno ne možete prestati misliti o toj osobi. Ne trebate „raditi na tome“ svaki dan prije spavanja barem x minuta. Ne trebati se truditi „vizualizirati“ sebe s tom osobom na raznim mjestima x minuta dnevno.

Drugim riječima, promjena u vašem polju, odnosno novi obrasci u vašem polju uzrokuju „projekciju“ drukčijih misli i emocija na „platno“ vašeg svjesnog uma. I to se sve odvija automatski, zar ne?

U biti, ne samo da se ne trebate truditi „vizualizirati“ scenarije u kojima vrijeme provodite sa svojom srodnom dušom, nego vas čak prati osjećaj kao da ti scenariji, koji se sami po sebi odvijaju, „vizualiziraju“ vas – a vi se samo uključujete u tu scenu koja se ionako odvija negdje u vašem energetskom polju.

Kao da vas takvi scenariji na neki način „koriste“ kako bi se mogli odvijati u vama.

Naravno, navedeno je izrazito banalizirana verzija cijele priče. No, cilj mi je bio, koristeći za primjer situaciju koju ste vjerojatno doživjeli, istaknuti kako stvar iskustveno izgleda kada se promjena dogodi direktno na razini energetskih obrazaca – jer u Nestioo metodi, bavimo se primarno suptilnim energijama u našem energetskom polju.

***

Nadam se da vam to ima smisla i da, kao empat, jasnije shvaćate kako vaša visoka senzibilnost najviše može doći do izražaja na „igralištu“ suptilnih energija.

Ako želite naučiti kako stvarati željene promjene radeći direktno sa suptilnim energetskim obrascima u svom polju, kliknite OVDJE i saznajte više informacija o EHSP Coach programu. Ovaj program uključuje posebno prilagođene procese iz Nestioo metode, namijenjene empatima i visoko osjetljivim osobama. Ključna komponenta Nestioo metode je aktivacija vašeg Svjetlosnog tijela i korištenje 5D energije kako biste izravno radili sa suptilnim energetskim obrascima u vašem polju koji PRETHODE pojavi misli i emocija u vašem svjesnom umu.

Kliknite OVDJE za više informacija o EHSP Coach programu.

Kliknite OVDJE za više informacija o tome kako je nastala Nestioo metoda.

PODIJELI: