Evo kratke ideje za razmišljanje uz jutarnji espresso…

Izdvoji desetak sekundi i zamisli da te netko pokuša ošamariti odmah nakon što se probudiš ili dok piješ jutarnji espresso.

A sada izdvoji desetak sekundi i zamisli da te netko pokuša ošamariti nakon što si već odradio/la espresso, meditaciju, razgibavanje te čitanje literature koja te motivira za nove pobjede.

Nadam se da se slažeš sa mnom da bi u drugom slučaju puno spretnije dočekao/la “šamar” i imao/la puno više šansi da se obraniš.

Shvati da ovaj svijet funkcionira po sistemu “šamara”.

Šamar predstavlja strah – od bilo čega. Svijet ti mora dati – na bilo koji način – dnevnu porciju straha kako bi te ubacio u svoju matricu. Tako to ide već tisućama godina. Bez straha, one ne bi mogao funkcionirati ovako kako funkcionira.

I zato pazi na svoje jutarnje rituale. Pazi da prvo stvoriš snažne temelje za dan, a tek onda se uključi u svijet.

Ukratko, zaboravi na novine, društvene mreže i bilo što drugo što predstavlja interakciju sa vanjskim svijetom sve dok ne odradiš jutarnje rituale koji te osnažuju i hrane tvoju dušu.

U mojem slučaju, ti rituali su: molitva/meditacija, mini-joga-razgibavanje te ispijanje espressa polaaako i u miru ☕️😉 uz neku duhovnu literaturu.


Previše je ljudi koji se žale na puno “šamara” koje primaju od svijeta, a malo je onih koji aktivno razvijaju svoje “obrambene” vještine i navike.

PODIJELI: