Upoznajte ključnu stavku zbog koje većina empata jednostavno nema osjećaj za jasne i zdrave granice u odnosima i saznajte zbog čega se upravo u toj istoj stavki skriva potrebno rješenje!

***

Ako ste empat (ili visoko senzibilna osoba), onda vam izazov postavljanja jasnih i zdravih granica u odnosima (na poslu ili u privatnom životu) predstavlja nešto što vam je sigurno ili vrlo dobro poznato i redovito prisutno u vašim iskustvima ili vam je barem u jednom razdoblju života to predstavljalo nešto što vam je uzrokovalo puno frustracije i emocionalnog naboja.

Premda na tržištu možete pronaći mnoštvo kvalitetnih i korisnih informacija na temu kako postaviti zdrave granice i izraziti svoje potrebe, moje iskustvo na polju coachinga tijekom kojeg sam, među ostalim, imao priliku raditi s prilično velikim brojem empata i visoko senzibilnih osoba, pokazalo mi je kako većina ideja, sugestija i savjeta uglavnom ne djeluje kada je riječ o empatima.

Zašto?

Zato što većina takvih savjeta zanemaruje jednu suštinsku stavku koja je usko vezana uz empate, a ta je stavka ključ cijele priče. Ona je istodobno njihov glavni uzrok problema s postavljanjem granica, dok se, s druge strane, upravo u toj stavki krije rješenje za navedeni izazov.

Po mojem mišljenju, većina savjeta koje ćete pronaći na internetu na temu postavljanja granica uglavnom je nepotpuna kada je riječ o empatima jer takvi savjeti zanemaruju jednu suštinsku stavku koja je usko vezana uz empate. Ona je istodobno njihov glavni uzrok problema s postavljanjem granica dok se, s druge strane, upravo u toj stavki krije rješenje za taj izazov.

***

Želite li pročitati cijeli tekst? Kliknite OVDJE i BESPLATNO preuzmite e-knjigu Zbog čega je empatima teško postaviti zdrave granice u odnosima. E-knjiga je dostupna u PDF verziji te audio verziji.

PODIJELI: