“Zamagljivanje” je tehnika komunikacije koja se najčešće koristi u svrhu sprječavanja potencijalnog konflikta ili ublažavanja agresivne komunikacije.

Uz dobru i pažljivu izvedbu, zamagljivanje može znatno ublažiti potencijalno eksplozivne situacije i stvoriti “prostor” za daljnji dijalog.

Važno je imati na umu da je navedena tehnika prikladna samo za početak “teškog” razgovora (maksimalno tri odgovora) te nije poželjno koristiti je tijekom cijelog takvog razgovora.

 

***

Za temeljitije razumijevanje vrijednosti navedene tehnike zamagljivanja, krenimo prvo istražiti kontekst potencijalne situacije u kojoj bi korištenje navedene tehnike bilo praktično.

 

Kada vam se netko obrati napadačkim stilom komuniciranja, poput negativne kritike ili bilo koje druge napadačke izjave, ta osoba u načelu očekuje ili vaš agresivan odgovor (agresivni stil komunikacije) te daljnju eskalaciju svađe ili očekuje da se povučete i u potpunosti i bez pogovora prihvatite njezin stav (pasivni stil komunikacije).

 

Budući da tehnika zamagljivanja zaobilazi i agresivni i pasivni stil komuniciranja, ona će nakratko zbuniti vašeg sugovornika i poremetiti koncept njegova “napada”, a vama će dati dodatno vrijeme kako biste smjer konverzacije mogli okrenuti u željenom smjeru. Ona će vam također pomoći da se zauzmete za sebe i svoja prava, a da istodobno uvažite misli, osjećaje i perspektivu svog sugovornika.

 

U suštini, tehnika zamagljivanja svodi se na jednu od tri opcije:

  • Opcija #1 – Izričito izražavanje slaganja s dijelom napadačke izjave ili izdvojenom činjenicom sadržanom u napadačkoj izjavi + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog.
  • Opcija #2 – Izričito izražavanje slaganja s generalnim principom koji stoji u podlozi napadačke izjave + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog.
  • Opcija #3 – Izričito izražavanje slaganja s agresivnim komentarom ili negativnom kritikom (napadačka izjava) + pauza (bez “ali”) + vaš pogled na situaciju + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog.

 

 

Pristupi koje je potrebno izbjegavati prilikom zamagljivanja 

Da bi tehnika zamagljivanja postigla svoj puni učinak, važno je imati na umu pristupe koje je potrebno izbjegavati tijekom njezine primjene:

  • Izbjegavanje negiranja napadačke izjave
  • Izbjegavanje protunapada ili odgovora koji na bilo koji način “hrani” napadačku izjavu
  • Izbjegavanje zauzimanja obrambenog stava i obrambene pozicije
  • Izbjegavanje igranja uloge žrtve i pasivnog pristupa

 

 

Boja tona i govor vašeg tijela prilikom izvođenja tehnike zamagljivanja

Iako će osoba koja vam upućuje napadačke izjave imati ili ljutitu ili sarkastičnu boju tona, prilikom izvođenja zamagljivanja važno je da je vaša boja tona onakva kakvu biste koristili u standardnom dijalogu u kojem na razuman način pokušavate pronaći zadovoljavajuće rješenje sa svojim sugovornikom. Ili, bolje rečeno, neka vaša boja tona i govor tijela budu KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog. Takvim pristupom još dodatno potencirate željeni smjer konverzacije.

 

Uzimajući u obzir navedeno, krenimo sada istražiti nekoliko primjera…

 

Primjer #1

/Opcija #1 – Izričito izražavanje slaganja s dijelom napadačke izjave ili izdvojenom činjenicom sadržanom u napadačkoj izjavi + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog/

Napadačka izjava kolege (ljutit ton):

“Totalno me živciraš kada svoj stol ostaviš u neredu i onda ja to moram kasnije sređivati i gubiti vrijeme!”

Vaš odgovor (zamagljivanje):

“Vidim da te je to jako iživciralo.” + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog.

 

***

U navedenom primjeru (opcija #1) izrazili ste slaganje s dijelom napadačke izjave ili izdvojenom činjenicom sadržanom u izjavi vašeg sugovornika – “vidim da te to jako iživciralo”. Iako to istodobno ne znači da se slažete s pristupom svojeg sugovornika te da nemate svoje razloge zašto ste to napravili (ostavili stol neurednim), samim time što ste se složili s dijelom njegove izjave ili izdvojenom činjenicom sadržanom u njegovoj izjavi, posebice uzimajući u obzir snažne emocije koje vaš sugovornik u tom trenutku osjeća, ublažit ćete tenziju i time ćete stvoriti barem malo “prostora” za konstruktivni dijalog. Radi se o sitnim detaljima, ali sitni detalji često znaju biti presudan čimbenik koji “prelije čašu”.

 

Primjer #2

/Opcija #2 – Izričito izražavanje slaganja s generalnim principom koji stoji u podlozi napadačke izjave + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog/

Napadačka izjava kolege (ljutit ton):

“Totalno me živciraš kada svoj stol ostaviš u neredu i onda ja to moram kasnije sređivati i gubiti vrijeme!”

Vaš odgovor (zamagljivanje):

“Stvarno je nezgodno kada ti se stvore obveze na koje nisi planirao i zbog kojih moraš gubiti vrijeme.” + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog.

 

***

U navedenom primjeru (opcija #2) izrazili ste slaganje s generalnim principom koji stoji u podlozi izjave vašeg sugovornika – “stvarno je nezgodno kada ti se stvore…”. Iako to istodobno ne znači da se slažete s pristupom svojeg sugovornika te da nemate svoje razloge zašto ste to napravili (ostavili stol neurednim), samim time što ste potvrdili generalni princip koji stoji u pozadini njegove izjave, posebice uzimajući u obzir snažne emocije koje vaš sugovornik u tom trenutku osjeća, ublažit ćete tenziju i time ćete stvoriti barem malo “prostora” za konstruktivni dijalog. Kao i kod opcije #1, radi se o sitnim detaljima, ali sitni detalji u komunikaciji znaju biti izrazito važni.

 

Primjer #3

/Opcija#3 – Izričito izražavanje slaganja s agresivnim komentarom ili negativnom kritikom (napadačka izjava) + pauza (bez “ali”) + vaš pogled na situaciju + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog/

Napadačka izjava kolege (ljutit ton):

“Totalno me živciraš kada svoj stol ostaviš u neredu i onda ja to moram kasnije sređivati i gubiti vrijeme!”

Vaš odgovor (zamagljivanje):

“U pravu si da ponekad svoj stol ostavim nerednim. (pauza bez “ali”). Kada dobijem hitan i neočekivan poziv za odlazak na teren, rijetko kada imam dovoljno vremena za srediti svoj stol, a nakon terena mi nema smisla vraćati se u ured samo zato da bih pospremio stol.” + boja tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog.

 

***

U navedenom primjeru (opcija #3) izrazili ste slaganje sa sadržajem izjave svog sugovornika i ponovili ste mu je na način da on vidi da ste ga zaista i slušali (u protivnom imamo običaj razmišljati o tome što ćemo odgovoriti dok “slušamo” svojeg sugovornika) – uz boju tona i govor tijela KAO DA ćete nastaviti voditi konstruktivni dijalog. Za razliku od prve dvije opcije, u navedenom primjeru ste, nakon kratke pauze bez “ali”, svojeg sugovorniku iznijeli i svoj pogled na situaciju. Ovakvim pristupom i dalje se zauzimate za sebe i svoja prava, ali činite to na način da se vaš sugovornik osjeti uvaženo, saslušano i poštovano, što će u većini slučajeva rezultirati time da se barem malko otvori za dijalog i pronalaženje rješenja. U protivnom, uzimajući u obzir snažne emocije koje vaš sugovornik u tom trenutku osjeća, vaš sugovornik samo će se “ukopavati” u svoju poziciju i konflikt će se produbljivati.

Sve su to sitni detalji, no što god više radite na razvoju vlastitih komunikacijskih vještina, sve više vam postaje jasnije da najviše pozornosti treba posvetiti upravo sitnim detaljima.

 

Ako vaš sugovornik i dalje nastavi razbacivati se s napadačkim izjavama…

U slučaju da vaš sugovornik i dalje nastavlja s napadom, možete kombinirati sve tri opcije tehnike zamagljivanja, ali vodite računa da tehniku ne koristite više od tri puta zaredom (dakle ne više od tri pokušaja “zamagljivanja” u nizu) jer vaš sugovornik to može doživjeti kao da izbjegavate temu.

 

***

Što god više i češće primjenjujete navedenu tehniku, njezin utjecaj će postati snažniji u situacijama kada je želite primjeniti te ćete istodobno i sve više razvijati svjesnost o boji svog tona i govora tijela, a što će vam dodatno pomoći da tehniku izvedete kvalitetno. Tehnika zamagljivanja vas također “tjera” da aktivno slušate svojeg sugovornika (da biste je mogli kvalitetno primijeniti) što predstavlja još jedan dodatni benefit.

 

Što god više koristite i prakticirane navedenu tehniku, postat će vam jasnije koliko ona zaista može biti učinkovita za otvaranje dijaloga i ublažavanje konfliktnih situacija.

 

© Tomislav Tomić – 2018. Sva prava pridržana.

PODIJELI: