Bez obzira na to želite li naučiti Mindfulness radi vlastitog osobnog razvoja (praktičarska verzija) ili želite integrirati Mindfulness u vašu postojeću praksu kao trener, holistički praktičar ili terapeut (trenerska verzija), TT Mindfulness nudi sveobuhvatno rješenje.

Osnovni program obuhvaća 18 ključnih Mindfulness tehnika. Svaka od ovih tehnika ima za cilj pomoći vam da živite svjesnije, budete bolje povezani sa samima sobom i da osvijestite i manifestirate želje koje titraju duboko u vama (“želje duše” kako ih nazivamo u TT Mindfulnessu).

No, prije negoli vam predstavim navedene tehnike, krenimo ukratko istražiti što je zapravo TT Mindfulness i po čemu je poseban?

Ukratko…

U posljednjih 30-ak godina Mindfulness je stekao prilično veliku popularnost i postao gotovo mainstream. Obično se opisuje kao “usmjerena pozornost” ili “življenje u sadašnjosti” i predstavlja se kao potpuno sekularna metoda za smanjivanje stresa i poboljšanje kvalitete života.

No, važno je znati da Mindfulness nije samo neka nova “cool” poštapalica na polju osobnog razvoja ili neki prolazni trend, već je riječ je o praksi koja postoji više od 2500 godina te se i dalje neprekidno razvija.

Iako Mindfulness nije povezan s nijednom religijom, u suštini, riječ je o mističnoj praksi stvorenoj s glavnim ciljem kako bi nam pomogla povezati se i uskladiti sa “Silom” koja je uzrok svega što postoji i koja neprestano nastoji izraziti se kroz sve što postoji – uključujući i nas same.

Kad bih morao definirati tu “Silu” u tri riječi, opisao bih je kao neograničenu Ljubav, Svjetlost i Mudrost.

***

Međutim, da bi bila prihvatljivija što većem broju ljudi i privlačnija akademskoj zajednici, metoda se s vremenom modificirala, tako da je široj javnosti poznata uglavnom po svojim “sekularnim” aspektima.

Dobra vijest je što čak i takva modificirana verzija Mindfulnessa pomaže ljudima smanjiti stres i poboljšati život na razne načine.

No, još bolja vijest je da TT Mindfulness, ne samo da vam nudi sve pogodnosti „sekularne“ (modificirane) verzije Mindfulnessa, nego ide korak dalje i nudi vam provjeren i visoko strukturiran pristup zasnovan na izvornom konceptu Mindfulnessa, obogaćen idejama iz knjige Tečaj čuda i prilagođen modernom načinu i shvaćanju života s posebnim naglaskom na pet ključnih ciljeva:

FOKUS – Razvijte oštar i snažan fokus te naučite učinkovito savladavati distrakcije.

ENERGETSKE BLOKADE – Otpustite energetske blokade koje vam smetaju da se izrazite iz razine duše.

EMOCIJE – Stvorite mir s bolnim i nelagodnim emocijama i naučite kako usvojiti poruke koje vam šalju.

DUŠA – Produbite povezanost sa svojom dušom i višim duhovnim centrima i “usidrite” energiju duše u svojem polju.

ŽELJE DUŠE – Otkrijte i ostvarite želje duše (ono što u dubini sebe zaista želite i zbog čega ste, zapravo, došli ovdje).

Krenimo ukratko istražiti ključne Mindfulness metode koje ćemo detaljno obraditi tijekom programa…

Povezani tekst: Čokoladna perspektiva programa: Zamislite da je TT Mindfulness poput kremaste, mistične čokoladne torte. Evo kako bi to izgledalo…

KLJUČNE MINDFULNESS METODE IZ TT MINDFULNESS PROGRAMA

LEVEL 1


Aktivni fokus 1.1

Razvijte oštar i snažan fokus. Učinkovito savladavajte distrakcije. Naučite kako svjesno aktivirati, koristiti i razvijati „tri zrake“ Mindfulness pozornosti – najvažniji „alat“ za učinkovitu Mindfulness praksu.

T.Z.M. metoda

„Ulovite“ bolne ili nelagodne emocije prije negoli one “ulove” vas te počnu utjecati na vaše raspoloženje i ponašanje. Drugim riječima, „preduhitrite“ emocionalnu reakciju koja bi vam se inače stvorila u izazovnim situacijama i, umjesto uobičajenog reagiranja, ponudite “svježi” odgovor.

TT Sinergija

Naučite kako stvoriti mir s bolnim i nelagodnim emocijama te prepoznati i usvojiti poruke koje vam šalju (iznimno praktična metoda koju možete primijeniti bilo kada i bilo gdje).

LEVEL 2


Aktivni fokus 1.2

Aktivirajte svoje metakognitivne centre. Istražite “um početnika” i funkcioniranje u modu “biti”. Naučite se svjesno prebaciti iz moda analiziranja u mod neutralnog promatranja.

Igra s opcijama

Naučite svoje misli doživljavati kao mentalne događaje, a ne kao činjenice. Naučite ih promatrati kao “opcije” (mogućnosti) koje možete, ali i ne morate izabrati da budu dio vašeg (stvarnog) iskustva.

Upoznavanje unutarnjeg kritičara

Otkrijte tko je zapravo vaš unutarnji kritičar i zašto je njegova funkcija blisko povezana s vašom životnom svrhom. Naučite kako ga ili utišati ili natjerati na produktivnu suradnju.

TT Sinergija 1.2

Otpustite skrivene blokade koje vas koče da se izrazite iz razine svoje duše. Koristite ovu metodu kada (1) primijetite da se određena iskustva često ponavljaju i izazivaju vam slične bolne ili nelagodne emocije, ili (2) intuitivno osjećate kako vas neka unutarnja blokada koči da napredujete u određenom aspektu života.

Aktivni monitoring

Naučite promatrati svoj um iz „ptičje perspektive“ i osvijestiti obrasce razmišljanja koji vam više ne služe.

LEVEL 3


Aktivni fokus 1.3

Direktno se spojite s frekvencijom svoje duše i koristite Mindfulness pozornost kako biste propustili energiju duše kroz svoje abdominalne energetske centre ( važan uvjet za praktično izražavanje iz razine duše).

Bijela soba

Uspostavite direktnu komunikaciju sa svojom dušom i primajte njezine smjernice, uvide i dodatnu energiju. Iskusite svoju dušu na jedan novi način, bez posrednika, uvjeta, predrasuda te raznih „duhovnih“ teorija. Otkrijte “concept-free” zonu u svojoj svijesti.

TT Sinergija 1.3

Otpustite misli i uvjerenja koja vas koče da se izrazite na način kako to u dubini sebe želite. Naučite kako koristiti „Mind Cleansing“ mantru u Mindfulness stilu, kako koristiti emocije kao vodiče i kako svojoj duhovnoj esenciji stvoriti uvjete da upravlja procesom čišćenja.

LEVEL 4


Osvijesti želje duše

Otkrijte želje svoje duše. Prepoznajte onu koja je trenutno “najzrelija” za ostvarenje. Naučite razliku između “forme” i “esencije” želja duše. Uključite se u proces su-stvaranja sa svojom dušom.

Soul Infused Thinking

“Ubrizgajte” esenciju želja duše u svoj svjesni um kako biste proširili svoju viziju i uskladili je s vizijom vaše duše.

Soul Infused Activities

“Ubrizgajte” esenciju želja duše u svoju fizičku vibraciju kako biste svoje svakodnevne izbore i aktivnosti uskladili s vizijom vaše duše.

Usklađenje s božanskim tajmingom

Upoznajte razne vremenske dimenzije koje utječu na manifestaciju želja vaše duše i koristite Mindfulness pozornost kako biste primili što brži i jasniji uvid u dimenziju pod čijim ste utjecajem u pojedinom trenutku.

LEVEL 5

Aktivni fokus 1.5

Utemeljite svoje samopouzdanje na tri ključna “stupa” u svojoj svijesti – božanski mir, božanska ljubav i božanska snaga – i koristite Mindfulness pozornost kako biste se spojili s njima.

“Jump” metoda

Razina vaše rezilijentnosti vezano za “emocionalno nabijene” situacije jedan je od presudnih čimbenika koji utječe na razinu do koje dopuštate sebi „skočiti“ u nešto što želite. “Jump” metoda uči vas koristiti Mindfulness pozornost kako biste svjesno povisili svoju rezilijentnost za emocionalnu nelagodu ili naboj.

E.M.O. proces

Osvijestite šest “meta-programa” u svojoj svijesti koji vas na dnevnoj bazi koče da se spojite sa sadašnjim trenutkom i smetaju vam da pojedinu situaciju vidite onakvom kakva ona zaista jest (oslobođenu od vaše subjektivne interpretacije).

PODIJELI: