Upoznajte posebnu vrstu „upijene energije“…

***

Često se spominje kako su empati skloni, poput spužve, upijati energiju (i emocije) drugih ljudi.

No jeste li znali da postoje dvije temeljne vrste upijene energije s kojima se empati susreću? Barem je tako po EHSP Coach programu. Riječ je o “akutno apsorbiranoj energiji” te “kronično apsorbiranoj energiji”.

U ovom članku cilj mi je skrenuti vam pozornost na posebnu vrstu „kronično apsorbirane energije“ koja je prilično česti razlog zbog kojeg je empatima teško postići potrebnu razinu jasnoće o tome što zaista duboko u sebi žele te o misiji i svrsi zbog koje su uopće došli ovdje.

***

Ukratko, akutno apsorbirana energija je energija iz okoline koju upijemo (apsorbiramo) u datom trenutku i odmah je osjetimo u svojem tijelu. Ona je prisutna unutar našeg osobnog energetskog polja, ali nije se još spojila s njim. To je ono što, u praksi, najčešće mislimo kada govorimo o upijanju tuđe energije.

No, za razliku od akutno apsorbirane energije, kod kronično apsorbirane energije riječ je o energiji koju smo, kao empati, nesvjesno pokupili od ljudi oko sebe i dopustili joj da ostane u našem energetskom polju znatno duže negoli je to potrebno.

Drugim riječima, za razliku od akutno apsorbirane energije, koja još nije “pustila žile” u našem energetskom polju, kronično apsorbirana energija je već probila svoj put. Ona se na neki način već POVEZALA s našim energetskim poljem i našla svoju TRAJNIJU POZICIJU unutar njega. S vremenom se na nju toliko naviknemo da rijeko kada uopće primijetimo da je u nama prisutna. Čak i kada se aktivira, teško nam je detektirati o čemu je riječ. Osjećamo njezin utjecaj i energetsku kvalitetu kojom zrači, ali ne vidimo odakle izvire takav utjecaj.

POSEBNA VRSTA KRONIČNO UPIJENE ENERGIJE

U praksi sam uočio kako postoji posebna vrsta kronično upijene energije za koju mi se čini da nekako najdublje pusti svoje „žile“ u energetsko polje osobe. Ona ide toliko duboko u naše polje da, ne samo da se POVEŽE s njime, nego se doslovce INTEGRIRA u našu osobnost i postane sastavni dio „slike“ koju imamo o samome sebi. Drugim riječima, ne samo da uvelike utječe na nas, nego se nekako ugradi u našu osobnu definiciju samoga sebe. Kao da ona, među ostalim aspektima mene, postane „ja“.

Upravo ta energija, po mojem mišljenju, jedan je od ključnih razloga zbog kojeg je mnogim empatima ponekad teško stvoriti jasan osjećaj identiteta te razgraničiti sebe u odnosu na druge. Također smatram da je ona često uzrok zbog čega je nekim empatima teško stvoriti potrebnu razinu jasnoće glede onoga što zaista duboko u sebi žele te misije i svrhe zbog koje su uopće došli ovdje. U pojedinim slučajevima, upravo ta energija uzrokuje da osoba osjeća neku vrstu odbojnosti prema sebi – da, prema sebi, nije krivo napisano.

Nadam se da vam ovo ima smisla.

KAKO TO U PRAKSI IZGLEDA?

Sada kada sam okvirno opisao o čemu je riječ, krenimo to sve skupa malo praktičnije istražiti.

Dakle, kako to u praksi izgleda i koji su obrasci koje sam uočio kada je riječ o toj posebnoj vrsti kronično apsorbirane energije?

U svrhu jednostavnosti, uzmimo za primjer da u svojem polju imate tu vrstu upijene energije.

#1 – Formativne godine života

Prije svega, fenomen o kojem pišem, uglavnom nastane u formativnim godinama osobe. No, nemojte odmah upirati prstom na svoje roditelje. 🙂 Prijenos takve energije može vam uzrokovati vaš vršnjak, učitelj/profesor u školi, sportski trener, partner/partnerica, odnosno, bilo tko s kime ste bili u prilično čestoj interakciji kroz vremenski period od cca šest mjeseci i duže. Imajte u vidu da osoba od koje upijate takvu vrstu energije rijetko kada ima kakve loše namjere. Takva razmjena se jednostavno događa nesvjesno kao rezultat interakcije vaših energetskih polja.

#2 – Barem šest mjeseci redovite interakcije te iznimno snažan osjećaj boli (emocionalne ili fizičke)

Zatim, njezinom nastanku prethodi situacija u kojoj je osoba (empat) koja nosi takvu energiju u sebi bila izložena barem šest mjeseci redovitom utjecaju osobe čiju je energiju upijala, a koju je doživljavala iznimno bolnom.

Napominjem, posljedica upijanja tuđe energije uglavnom stvara osjećaj težine u tijelu, iznenadni gubitak energije, nagle emocionalne oscilacije ili apstraktni osjećaj panike. Međutim, iskustvo upijanje tuđe energije u rijetkim situacijama uzrokuje i iznimno snažan osjećaj boli (fizičke ili emocionalne).

#3 – „Izdvajanje uzorka“ bolne energije u svrhu zaštite

Ovo će zvučati jaaaaako čudno…

Pošto bi vam bilo previše bolno osjećati i zadržavati energiju te osobe u svojem polju, a niste znali što učiniti s njom, da biste se zaštitili od boli koju ste osjećali doslovce ste „IZDVOJILI UZORAK“ takve upijene energije i UTISNULI ga na svoje polje.

Naravno, niste to činili koristeći svoj svjesni um, razum i uobičajenu logiku. To je učinilo vaše energetsko polje koje posjeduje određeni vid inteligencije. Riječ je o jednom od obrambenih mehanizama koje je naše energetsko polje sklono koristiti u iznimnim situacijama kako bi nas zaštitilo od prevelike boli koju doživljavamo (na isti način kao što je „zaborav“ jedan od načina na koji nas naš mozak štiti od, primjerice, bolnih sjećanja).

No, zašto bi naše energetsko polje učinilo tako nešto?

Drugim riječima, zašto bi naše empatsko energetsko polje „izdvojilo uzorak“ energije koja nam stvara izrazitu bol te je utisnulo na sebe?

Zato jer onda kada osoba (empat) upije takvu (izrazito bolnu) energiju u sebe, nakon toga ima potrebu provesti puno vremena u samoći (i izolaciji) kako bi tu energiju „prozračila iz sebe“ i vratila se u „normalu“. Ona osjeća odbojnost prema socijalnoj interakciji sve dok ne osjeti da je upijena bolna energija izašla iz njezinog polja. No, unatoč tome, svaka sljedeća interakcija s osobom od koje „upija“ takvu energiju stvara joj iznova snažnu bol i novu potrebu za izolacijom i „prozračavanjem“.

Međutim, ako naše energetsko polje UTISNE na sebe „izdvojeni uzorak“ takve energije, mi ćemo se postupno naučiti živjeti s tom energijom, prihvatiti je, kalibrirati svoju vibraciju kako bi održala što veću konzistentnost, a novi susret s osobom od koje upijamo takvu energiju neće nam biti toliko bolan – jer tu energiju već ionako nosimo u sebi.

Naravno, takav proces izrazito spusti našu vibraciju, no smanjenje boli uglavnom nam, u formativnim godinama, bude znatno veći prioritet. Zbog toga sam i naveo na početku ovog članka kako upravo energija o kojoj pišem ponekad zna biti jedan od ključnih razloga zašto je nekim empatima teško stvoriti potrebnu razinu jasnoće glede onoga što zaista duboko u sebi žele te misije i svrhe zbog koje su uopće došli ovdje.

Ukratko, naše energetsko polje, kao zaštitni mehanizam, na sebe UTISNE uzorak energije koja nam stvara bol kako bi nam svaki novi susret s takvom energijom bio manje bolniji. Kao da se utiskivanjem „izdvojenog uzorka“ te bolne energije štitimo od žestine novog naleta takve energije.

OOOADO ENERGY REMOVER

Dobra vijest vezano za navedenu temu jest da, počevši od travnja 2024., u sklopu EHSP Coach programa uvodim novi proces pod nazivom: OOOADO ENERGY REMOVER.

Naučit ćete:

  • Kako prepoznati da li u svojem polju imate „izdvojene uzorke“.
  • Poseban način korištenja OOADO (5D) simbola kako biste omogućili svojem Svjetlosnom tijelu da ukloni „izdvojene uzorke“ energije iz vašeg polja.
  • Kako se pripremiti za proces i odrediti koliko vremena trebate izdvojiti za pripremnu fazu.
  • Na koji način se manifestira kriza identiteta koja neizbježno nastaje nakon uklanjanja “izdvojenog uzorka”, koje su njezine uobičajene faze i kako proći kroz tu krizu bez naglih promjena i prekida u odnosima.

Ako ste oduvijek maštali o vrsti obrazovanja poput “Hogwarts School” koju je Harry Potter pohađao, kliknite OVDJE i otkrijte više o EHSP Coach programu.

Kliknite OVDJE i za više informacija o Ooado simbolu te o tome kako je “nastao”.

PODIJELI: