TT Sinergija – H4

Uvodni video

“Najbrži način za oslobađanje od unutarnjeg otpora jest naučiti kako biti u miru sa svim emocijama koje se u vama aktiviraju u nekom trenutku.” – Tomislav Tomić (iz TT Minduflness™ programa)

Tri temeljna koraka procesa TT SINERGIJA – H4

Korak #1 – PRISJEĆANJE

Čim primijetite pogoršanje u svojem raspoloženju, nakratko se prisjetite, i to svaki put iznova, kako je vaš unutarnji otpor glavni uzrok pogoršanja vašeg raspoloženja ili pada vibracije i prije nešto što odlučite išta poduzeti potrebno je malo ublažiti upravo taj unutarnji otpor i barem nakratko biti miru sa emocijama koje su u vama aktivne.

Korak #2 – PITANJE + NEUTRALNO PROMATRANJE “ZONE 1”.

Udahnite duboko i izdahnite te svoju pozornost usmjerite na područje vaših prsa i postavite sebi pitanje:

Jesam li samo na kratko voljan biti u miru sa svim emocijama koje su sada u meni aktivne?

Sljedećih petnaestak sekundi samo promatrajte, odnosno bolje reći samo svjedočite svim fiziološkim senzacijama koje osjećate na području vaših prsa, a bez da pokušavate išta mijenjati. Vaš posao je samo neutralno promatrati sve ono što se događa na tom području.

Korak #3 – PITANJE + NEUTRALNO PROMATRANJE “ZONE 2”.

Usmjerite svoju pozornost na područje vašeg trbuha i postavite sebi isto pitanje:

Jesam li samo na kratko voljan biti u miru sa svim emocijama koje su sada u meni aktivne?

Sljedećih petnaestak sekundi opet samo promatrajte, odnosno svjedočite svim fiziološkim senzacijama koje osjećate na području vašeg trbuha, a bez da pokušavate išta mijenjati. Vaš posao je samo neutralno promatrati sve ono što se događa na tom području, a bez da se na bilo koji način miješate u to što se događa.

Suština metode je vježbati biti u miru sa konkretnim emocijama koje su se u vama aktivirale u nekom trenutku. I to je sve što se od vas traži.

Kliknite OVDJE i saznajte više informacija o TT MINDFULNESS™ programu.

PODIJELI: