Pro Mindfulness In-House trening

 

 

***

MINDFULNESS = dokazana metoda za snažan fokus, emocionalnu stabilnost i smanjenje stresa

 

“Mindfulness se više ne bi trebao smatrati samo poželjnom aktivnošću za poslovne ljude. Mindfulness je imperativ; način na koji možemo očuvati zdravlje mozga, poduprijeti mehanizam samoregulacije i sposobnost učinkovitog donošenja odluka te zaštiti se od toksičnog stresa.” – Harvard Business Review

 

“Mindfulness može olakšati tjeskobu i mentalni stres na poslu… pomaže u borbi protiv nesanice i poboljšava san” – Harvard Medical School

 

***

Živimo u doba u kojem smo na dnevnoj bazi neprekidno bombardirani mnoštvom informacija iz raznih izvora i naš mozak to jednostavno nije u stanju obraditi bez narušavanja naše optimalne razine funkcioniranja (čitaj: sagorijevanja).

Istraživanja pokazuju kako više od 46 posto vremena na poslu provedemo ODSUTNI i RASTRESENI. Da stvar bude još zanimljivija pokazalo se kako rastresenost ne samo da loše utječe na našu produktivnost već potiče stres i stvara nam osjećaj nezadovoljstva na poslu, gubitak motivacije i sklonost (svjesnom ili nesvjesnom) okrivljavanju kolega i suradnika na poslu.

Kao sustavno i cjelovito rješenje na navedene izazove, uzimajući u obzir iskustva sa stotinama klijenata iz poslovnog sektora, kreirali smo program pod nazivom Pro Mindfulness In House trening.

 

 

Kome je namijenjen trening:

 

Trening namijenjen je tvrtkama i organizacijama koje svojim zaposlenicima ili članovima žele omogućiti kreativna i praktična rješenja za poboljšanje fokusa, produktivnosti i prilagodljivosti te smanjenje stresa i sagorijevanja na poslu.

 

Temelji na pristupu koji u sebi integrira mindfulness, neuroznanost i moderne poslovne vještine i “alate” posebno prilagođene za primjenu prilikom svakodnevnog poslovanja.

 

 

Pogodnosti treninga:

 

 • poboljšanje fokusa, učinkovitosti i produktivnosti
 • poboljšanje prilagodljivosti u odnosu na česte i nepredvidive promjene
 • znatno smanjenje stresa, pritiska, zabrinutosti i ljutnje
 • bolje raspoloženje na poslu i veća motiviranost za postizanje poslovnih ciljeva
 • snažniji i jasniji fokus i usredotočenost na zadatke i smanjena rastresenost
 • brže prepoznavanje vlastitih emocionalnih reakcija koje želite promijeniti
 • viša razina samosvijesti, sabranosti i emocionalne inteligencije
 • povećana mogućnost kontrole vlastitih emocija
 • snažniji osjećaj emocionalne stabilnosti i povezanosti sa sobom
 • viša razina radne energije i opušteniji pristup prilikom izvršavanja svakodnevnih poslovnih obveza
 • poboljšanje sna
 • kvalitetnija komunikacija i bolje razumijevanje sa suradnicima na poslu.

 

 

Kratki presjek programa:

Napomena:

Navedeno predstavlja generalni presjek Pro Mindfulness programa. Obzirom da je u pitanju In House trening iz programa se izdvajaju samo oni aspekti koje prethodno utvrdimo zajedničkim dogovorom.

 

 • Mindfulness i istraživanja na polju neuroznanosti – Što je mindfulness i zašto se munjevito širi u poslovnim krugovima? ♦ Temeljna načela mindfulness pristupa ♦ Na koji način redoviti mindfulness trening utječe na centre u našem mozgu koji su ključni za donošenje smislenih i racionalnih odluka? ♦ Zašto gubimo na kvaliteti i učinkovitosti kada radimo više stvari u isto vrijeme (multitasking) i kako “multitasking” zamijeniti sa znatno učinkovitijim pristupom? ♦ Zašto često poistovjećujemo prezaposlenost i produktivnost (iako se ne radi o istome) i na koji način nam prezaposlenost stvara ovisnost i često guši produktivnost ♦ Što znači neuroplastičnost mozga, na koji način to utječe na naše postojeće navike i stvaranje novih navika i što napraviti da bismo iskoristili pogodnosti navedene funkcije mozga ♦ Što znači “kognitivna rigidnost” i zašto nam ona često smeta da vidimo jasnu sliku stvarnosti? ♦ Zašto naš mozak ne voli promjene, čak i one pozitivne?

 

 • Mindfulness metode za razvoj snažnog fokusa, agilnosti i emocionalne stabilnosti – Kakve sve vrste pozornosti postoje i što uzrokuje rastresenost? ♦ Što je uzrokovalo činjenicu da prosječna osoba na poslu provede 47 posto vremena rastresena i što učiniti po tom pitanju? ♦ Razumijevanje pojma “meta-kognicija” i njegova važnost za snažan fokus ♦ Razlika između “formalnih” i “neformalnih” mindfulness metoda ♦ Upoznavanje metode PMAF™ (metoda za razvoj fokusa) – i detaljno objašnjenje njezine praktične primjene na dnevnoj bazi ♦ Upoznavanje raznih “neformalnih” mindfulness metoda alata i za razvoj fokusa i usmjerene pozornosti koje se mogu prakticirati u raznim prilikama (tijekom šetnje, čekanja u redu, sudjelovanja na sastanku, provjeravanja emaila itd.) ♦ R.A.I.N. model ♦ Upoznavanje procesa Koji film gledam? i kako ga primjenjivati u stresnim situacijama tijekom radnog dana?

 

 • Mindfulness i upravljanje stresom – Što je stres, kako nastaje i zašto su većina teorija o stresu zastarjele i ne nude praktična rješenja kada je u pitanju stres na poslu? ♦ Kako uopće dolazi do sagorijevanja na poslu, kako prepoznati faze sagorijevanja i što napraviti kako biste energiju koja vam uzrokuje sagorijevanje pretvorili u radnu energiju? ♦ Upoznavanje sa metodom MIND-BODY RECONNECTION™ – metoda za povezivanje sa svojim tijelom i porukama koje nam svakodnevno šalje (a naročito u trenucima rastresenosti i snažnog pritiska i stresa) ♦ Kako prepoznati vlastite nesvjesne stavove koji nam stvaraju svakodnevni stres? ♦ Zašto je u stvarnom životu nemoguće razdvojiti privatni i poslovni život i na koji način nam redoviti mindfulness trening pomaže uspostaviti prirodnu ravnotežu u svojem umu, emocijama i tijelu?

 

 • Mindfulness strategije za poboljšanje učinkovitosti u svakodnevnom poslovanju – Kako se brzinski prilagoditi čestim i nepredvidljivim promjenama u poslovanju? ♦ Kako svoje poslovne odluke temeljiti na stvarnim činjenicama bez utjecaja zastarjelih emocionalnih reakcija? ♦ Mindfulness alati za strateško upravljanje vremenom i prioritetima ♦ Mindfulness strategije za učinkovitu poslovnu komunikaciju

 

 • Mindfulness i emocionalna inteligencija u poslovanju – Što je emocionalna inteligencija i važnost emocionalne svjesnosti i emocionalne inteligencije u svakodnevnom poslovanju ♦ Upoznavanje s metodom TT SINERGIJA BIZ™ (level 1) – niz procesa posebno kreiranih za razvijanje emocionalne svjesnosti u svakodnevnom poslovanju ♦ Kako stvoriti emocionalnu prilagodljivost koja će vam omogućiti optimalnu razinu učinkovitosti i produktivnosti unatoč čestim i nepredvidivim promjenama u okolini

 

Treneri:

 

Tomislav Tomić i Lara Ivaniš

 

Način održavanja treninga:

 

Basic verzija

(trajanje = 4 sata)

Ova opcija prikladna je za tvrtke ili organizacije koje za svoje zaposlenike ili članove žele organizirati poludnevnu mindfulness radionicu uzimajući u obzir najčešće izazove tvrtke ili organizacije u svakodnevnom poslovanju. Obzirom na ograničeno vrijeme, na radionici se fokusiramo primarno na stavke koje definiramo prethodnim dogovorom.

 

Optimum verzija

(trajanje = 3 sata osnovni trening + 4 tjedna po 2 sata follow-up susreti)

Optimum verzija sastoji se od osnovnog treninga u trajanju od cca 3 sata na kojem se fokusiramo na konkretne izazove u poslovanju koje definiramo prethodnim dogovorom. Polaznici dobiju jasno postavljene ciljeve i plan vježbanja za sljedećih cca tjedan dana kada slijedi prvi follow-up susret u trajanju od 2 sata. Na follow up susretu prvih sat vremena raspravlja se o primjeni naučenih pristupa i tehnika kao i najčešćim izazovima prilikom primjene. Sljedećih sat vremena učimo nove pristupe i metode i postavljamo nove ciljeve za polaznike do novog follow-up susreta.

Optimum verzija u sebi uključuje osnovni trening (3 sata) i 4 follow-up susreta u trajanju po 2 sata (follow up uglavnom se održavaju jednom tjedno).

 

Super optimum verzija

(trajanje = 3 sata osnovni trening + 6 tjedana po 2 sata follow-up susreti)

Super optimum verzija održava se na isti način kao i Optimum verzija. Jedina je razlika u broju follow-up susreta.

 

“Tailor Made” verzija

Ako niti jedan od ponuđenih načina održavanja treninga ne odgovara Vašim potrebama voljni smo zajedno s Vama stvoriti jedinstveni trening program za Vašu tvrtku ili organizaciju.

 

 

 

POŠALJITE SVOJ UPIT / UGOVORITE INFO SASTANAK

 

Želite li saznati više informacija o tome na koji naša zajednička suradnja može doprinijeti uspjehu vaše tvrtke ili organizacije, molimo da kliknete na link “Kontakt” i pošaljete nam Vaš upit.

 

 

 

PODIJELI: