Oslobodite se straha od javnog nastupa za samo 28 dana

Strah od javnog nastupa

 

Oslobodite se straha od javnog nastupa za samo 28 dana!

 

Jer svaki javni nastup može biti nova prilika koja će vam omogućiti napredovanje na poslu i bolje izražavanje sebe!

Sasvim je nepotrebno kočiti svoje napredovanje na poslu samo radi straha od javnog nastupa

***

Individualni business coaching program

 

 

Poštovani posjetitelju,

.

Jeste li znali da se strah od javnog nastupa smatra jednim od naših najvećih strahova? Neki psiholozi čak tvrde da se strah od javnog nastupa, na ljestvici strahova, nalazi odmah iza straha od smrti.

No, prije negoli nastavimo dalje, želja mi je s vama podijeliti nekoliko detalja iz svojeg života glede navedene teme:

.

 • kada sam shvatio da ću morati održati kratki govor na promociji svoje prve knjige “Drevni ključevi radosti; Profil – 2009” bio sam na samom rubu da odustanem od objavljivanja iste
 • unatoč godinama educiranja, skoro sam odustao od bavljenja coachingom kada sam shvatio da je gotovo nemoguće opstati u takvom poslu bez čestih javnih nastupa u obliku seminara, predavanja ili radionica
 • prvi poziv za gostovanje na TV-u (emisija “Dobro Jutro, Hrvatska – srpanj, 2009.”) odbio sam pod “cool” izlikom da sam na moru te mi se ne da dolaziti u Zagreb – dok je stvarni razlog bio što sam se “zaledio” od same pomisli da na TV-u govorim o svojoj knjizi
 • prvi poziv za novinski intervju (24 sata) odbio sam zbog “važnog i neodgodivog poslovnog puta” (čitaj: straha da ne ispadnem glup ili da se ne uspijem sjetiti što moram kazati)

 

I, naravno, to me jako frustriralo i utjecalo na moje samopouzdanje. Na svjesnoj razini, znao sam ništa nisam “lošiji” od onih koji s lakoćom održavaju prezentacije, seminare, intervjue i ostale vidove javnog nastupa. No, unatoč tome, onda kada bi mi se ukazala prilika za javni nastup ili prezentaciju, moj um bi automatski započeo tražiti načine kako “pobjeći”.

Nakon nekog vremena počeo sam shvaćati da zavaravam sam sebe. Bilo mi je jasno da se nalazim na prekretnici i da je vrijeme da odlučim da li ću odustati od posla kojeg volim ili, pak, nešto konkretno poduzeti glede svojeg straha od javnog nastupa.

Započeo sam doslovce “gutati” knjige i programe na temu oslobađanja od straha od javnog nastupa. Iako sam upoznao mnoštvo zanimljivih teorija, vježbi disanja i vrlo korisnih savjeta, moja situacija počela se osjetno i trajno mijenjati tek onda kada sam uspio osvijestiti i postupno otpustiti krajnji uzrok mojeg straha od javnog nastupa pojedine emocije koje su bile u podlozi svega!

Danas mi ideja o javnom nastupu stvara pozitivno uzbuđenje. U biti, seminari i radionice su mi bit posla kojeg radim.

 

***

Postoje brojni praktični savjeti koji mogu biti od pomoći osobi koja osjeća strah od javnog nastupa. Međutim, navedeni problem moguće je zaista riješiti jedino otpuštanjem upravo onih emocija (“krunske emocije”) koje ponajviše utječu na “zastrašujuću” sliku koja se automatski pojavi u našem mozgu pri samoj pomisli o ideji javnog nastupa.

 

Što se, u biti, započne događati u mozgu osobe koja osjeća nelagodu i otpor pri samoj pomisli o javnom nastupu?

Kad se sve zbroji i oduzme, cijela priča svodi se na činjenicu da pri samoj pomisli o javnom nastupu, zbog snažnih emocija koje se automatski aktiviraju u pozadini našeg mozga te potpuno “uzurpiraju” našu pozornost, naš mozak započne stvarati “interpretaciju stvarnosti” koja nema apsolutno nikakvih realnih temelja. Umjesto da mogućnost javnog nastupa vidimo kao na priliku koja nam omogućuje izraziti se i napredovati na poslu, u nama se probudi osjećaj panike i anksioznosti – kao da smo se našli ispred divlje i opasne zvijeri – i jedino o čemu razmišljamo je povlačenje i bijeg!

 

Upravo je glavna svrha ovog programa pomoći vam “re-programirati” vaš mozak i um na način da, u konačnici, na bilo kakav oblik javnog nastupa (TV ili radijski intervju, seminar, prezentacija ili predavanje pred manjom ili većom grupom ljudi) započnete gledati kao uzbudljivu priliku koja vam može omogućiti napredovanje u poslu i bolje izražavanje sebe – a ne kao nešto što vas automatski “paralizira” i uzrokuje potrebu za povlačenjem i bježanjem.

 

 

Što možete očekivati već nakon 28 dana sudjelovanja u programu:

.

 • pozitivno uzbuđenje pri samoj pomisli na mogućnost javnog nastupa
 • potreba za aktivnim traženjem prilika za javni nastup
 • osjećaj sigurnosti dok svoje ideje izlažete pred manjom ili većom grupom ljudi
 • ponos na samog sebe jer ste se uspjeli osloboditi velike “kočnice”
 • osjećaj da možete više jer ste pobijedili strah od javnog nastupa
 • jedna nova razina samopouzdanja i povjerenja u sebe

 

 

Ključne značajke programa:

.

 • potpuno individualizirani pristup
 • dijagnostika vaše jedinstvene “interpretacije stvarnosti” kada je u pitanju javni nastup
 • dijagnostika vaših “krunskih emocija” – emocije koje su glavni uzrok vaše potrebe za povlačenjem i bježanjem pri pomisli o ideji javnog nastupa
 • otpuštanje “krunskih emocija” kroz vođeni proces
 • set mentalnih vježbi koje će vam pomoći “gledati drukčije” na javni nastup i zadobiti novu razinu samopouzdanja

 

 

Bonusi:

 

Bonus #1 

AUDIO PROGRAM

Kratki audio program (u mp3 formatu) koji možete preuzeti na svoj pametni telefon i koji će vas prije svakog javnog nastupa provesti kroz kratki mini-proces i dovesti u optimalno stanje za održavanje prezentacije, predavanja, seminara i sl.

 

Strah od javnog nastupa

 

 

Bonus #2

RADNA SKRIPTA

Radna skripta za period od 28 dana koja će vam omogućiti da budete učinkovitiji za vrijeme trajanja programa.

 

Strah od javnog nastupa

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

Povjerenje, uvažavanje, poštovanje i zaštita privatnosti

.

Naš odnos je poslovne prirode i temelji se na obostranom povjerenju, uvažavanju i poštovanju. Otvorenost u komunikaciji nužna je kako bismo mogli sustavno i detaljno istražiti sve ono što nam je bitno za ostvarenje našeg zajedničkog cilja – osloboditi se straha od javnog nastupa za samo 28 dana! Vaša privatnost je potpuno zaštićena i sve ono o čemu razgovaramo tijekom programa tretiram poput poslovne tajne.

 

Trajanje i način održavanja programa

.

Program traje ukupno 28 dana te izuzev individualnih termina (uživo ili putem telefona i Skype-a), koji su nužni sastojak programa, svi ostali aspekti programa izrazito su fleksibilni i potpuno prilagodljivi vašem stilu života i trenutnoj situaciji.

Individualni termini se održavaju:

 • uživo u Zagrebu (Branimirova 9/I)
 • online (telefon ili Skype)
 • uživo u vašem uredu – uz uvjet da se nalazi u centru Zagreba (ova opcija poskupljuje ukupnu cijenu za 30 posto)

 

Cijena programa

.

Cijena programa iznosi 1570,00 kuna. Postoji mogućnost plaćanja do četiri mjesečne rate. Ako ste vlasnik obrta ili tvrtke (što uključuje i slobodna zanimanja), sudjelovanje u programu se priznaje kao trošak poslovanja (radi smanjenja porezne osnovice).

 

 

BESPLATNI INFORMATIVNI SASTANAK

.

Želite li saznati više informacija o tome na koji način funkcionira program, što ćete naučiti, što se od vas konkretno očekuje te ostale važne informacije, ispunite obrazac u nastavku i predbilježite se za besplatni informativni sastanak sa mnom.

Javni nastup (1-na-1)
Ako želite da račun glasi na ime/naziv vaše tvrtke...
Sending

 

Tomislav Tomić

S poštovanjem,

tomislav-potpis

PODIJELI: