„Tvoja vizija postati će jasna tek kada zaviriš u svoje srce. Tko gleda izvan svog srca – sanja. Tko gleda unutar svog srca – budi se.“ – Carl Gustav Jung

 

Postoji jedno drevno pitanje koje tisućama godina zaokuplja čovječanstvo. To pitanje mnogi smatraju jednim od najdubljih i najfunadamentalnijih pitanja koje su ljudi ikada sebi postavili.

Iako zvuči jednostavno, u osnovi, pitanje je vrlo slojevito a odgovor na njega je krajnje individualan. Drugi vam mogu dati pojedine smjernice i savjete kako biste mogli razmotriti navedeno s različitih perspektiva, ali na vama je da zavirite dovoljno duboko u svoje srce i otkrijete pravi odgovor.

 

RADI SE O PITANJU RAZLOGA VAŠEG DOLASKA NA ZEMLJU!

 

Što vam prvo pada na pamet kada pomislite o tom drevnom pitanju?

Jeste li ikada razmišljali o tome zašto ste došli na ovaj Planet?

Ili, možda bolje rečeno, koja je vaša životna svrha, ili, kako to neki zovu „viša svrha“?

 

***

Životna svrha predstavlja osnovni razlog vašeg dolaska na Zemlju. Radi se o temeljnom iskustvu kojeg ste – vi kao duhovno biće – došli iskusiti na Zemlji.

U dubini sebe, vi ste svjesni razloga vašeg dolaska na Zemlju. Vi znate kakva iskustva ste došli iskusiti. Vaši talenti, prirodne sklonosti te sve ono što sačinjava vašu jedinstvenost, alati su koji vam služe da biste mogli stvoriti život u skladu sa vašom višom svrhom.

U osnovi, put prema osvještavanju svoje životne svrhe ne svodi se na otkrivanje nečeg novog već se radi o otpuštanju i relativiziranju svega onoga što vam smeta da biste bolje upoznali samoga sebe – svoju duhovnu prirodu – i dopustili sebi izražavati se na Zemlji sukladno željama koje titraju duboko u vašem srcu.

 

***

Svojim umom vi nikada ne možete osvijestiti svoju životnu svrhu. To, uostalom, nije niti zamišljeno da bude posao vašeg uma. Jedino vaše srce sposobno je za to. Tek onda kada svoju životnu svrhu spoznate svojim srcem, na scenu stupaju vaš um i intelekt koji vam mogu biti od velike pomoći pri planiranju i poduzimanju praktičnih koraka koje je potrebno napraviti kako biste mogli započeti s izražavanjem svoje svrhe i stvaranjem iskustava koja vam omogućavaju igrati igru života onako kako to uistinu želite.

 

***

Osvještavanjem životne svrhe, naš život život postaje jednostavniji i zabavniji. U mogućnosti smo jasno procijeniti koje aktivnosti su u skladu sa našom višom svrhom, a koje nisu i tako skratiti vrijeme provedeno u dvojbi i neodlučnosti. Postaje nam lakše usmjeriti se na ono što nam je zaista bitno. Osjećamo se stabilnijima i odlučnijima. Naša motivacija je na visokoj razini. Osjećamo silnu snagu i inspiraciju u sebi i želimo to izraziti prema vani. Očekivanja drugih stavljamo u zadnji plan – ipak imamo svoje prioritete! Problemi i razni izazovi i dalje su prisutni u našim iskustvima, no sve više vidimo smisao u svemu tome te lakše prepoznajemo lekcije koje se skrivaju u njihovoj pozadini.

 

***

Dobra vijest je da neovisno o vašoj naobrazbi te o tome koliko godina imali i gdje živjeli, nikada nije kasno osvijestiti te započeti stvarati životna iskustva u skladu sa svojom životnom svrhom. U pitanju je samo vaša odluka i ono što u dotičnom trenutku smatrate mogućim i smislenim. Vi u svakom trenutku imate mogućnost platno svojega života započeti slikati iskustvima koja ste došli iskusiti – neovisno o vašoj trenutnoj životnoj situaciji te o tome kako vi gledali na to. Svemir vam nikada ne zatvara „vrata sreće“ i jedino vaša ograničavajuća percepcija sebe i svemira može vam stvoriti drukčija iskustva.

  Ovaj članak završiti ću sa poznatim citatom William Barkley-a:

 

„Postoje dva velika dana u životu svake osobe; dan kada se rodimo i dan kada shvatimo zašto smo se rodili!“

 

PODIJELI: