Iako se vjerojatno osobno ne poznajemo, uvjeren sam da poznajem vaše najdublje želje.

Međutim, ovdje ne govorim o onome što želite ostvariti s namjerom da steknete bolji status u društvu i drugima dokažete svoju vrijednost.

Ne govorim o tipu partnera kakvog želite, kući u kojoj želite živjeti ili autu kojeg želite voziti.

Ne govorim o mjestima koja želite posjetiti, poslu kojim se želite baviti ili stranim jezicima koje želite naučiti.

Govorim o željama koje se skrivaju iza svake uloge koju igrate te iza svakog cilja kojeg želite ostvariti.

U dubini sebe vi želite iskusiti ljubav, radost i mir! ili, drugim riječima, vi želite biti istinski sretni!

I koliko god to, možda, zvučalo čudnim, u tome nema iznimke.

Razmislite malo …

Vi ne želite novi luksuzni auto primarno iz razloga jer ima kožna sjedala, vrhunski dizajn i ostale karakteristike. U osnovi, vi želite takav auto jer smatrate da ćete osjećati veću razinu ljubavi, radosti i mira onda kada to auto postane vaše vlasništvo. I to je, u osnovi, glavni razlog zašto želite kupiti takav auto – svi drugi razlozi su samo sporedni. Naravno, vi imate slobodu iskusiti iluziju stvarnosti u kojoj ste uvjerili samoga sebe da novi luksuzni auto primarno želite radi boljeg imiđa, ugode, seksa, sigurnosti, brzine ili nečeg sličnog, no to ne mijenja vaše najdublje želje.

Vi ne želite najnoviji proizvod iz svijeta tehnologije primarno zato jer ima neke nove svemirske funkcije, već to, u osnovi, želite jer smatrate da će vaš život s tim novim proizvodom biti jednostavniji i ugodniji te ćete na takav način biti u stanju iskusiti višu razinu ljubavi, radosti i mira.

Vi ne želite najnovije hitove iz svijeta mode primarno zato da biste bili „in“ i dobili veću pozornost, već to, u osnovi, želite zato jer smatrate da ćete se osjećati življima i ispunjenijima – a time istodobno i sretnijima.

Vi ne želite putovati po svijetu primarno iz razloga da biste upoznali nove ljude i nove kulture, već zato jer, u osnovi, smatrate da će time vaš život biti bogatiji novim iskustvima te će vas to činiti sretnijima.

Naravno, nije mi bila namjera reći da je glupo i nepotrebno željeti novi luksuzni auto ili putovanje po svijetu, već osvijestiti vam činjenicu da su ljubav, radost i mir vaša glavna i jedina stvarna motivacija koja se skriva u pozadini svih vaših izbora, a svi ostali razlozi samo su „uvjeti“ za koje smatrate da će povisiti vašu razinu ljubavi, radosti i mira jednom kada ih ispunite.

 

 

Promislite o bilo kojem osobnom cilju te upitajte sebe zašto želite ostvariti taj cilj, a kada dođete do odgovora postavite opet sebi pitanje zašto to želite (misli se na ono što smatrate da ćete dobiti kada ostvarite cilj), zatim opet, pa opet, itd., i u konačnici ćete doći do istog odgovora – u dubini sebe vi želite ljubav, radost i mir! Vi želite iskusiti istinsku sreću! Pitanje je samo koliko duboko želite „kopati“ s potpitanjem „Zašto to želim?“.

 

 

Članak izvorno objavljen u kolumni “Dobre vibre“ koju pišem za portal Ordinacija.hr –  http://www.ordinacija.hr/

PODIJELI: