Biti autentičan, u najkraćim crtama, znači biti ono što jeste. Vi ste jedinstvena osoba i vaša vrijednost je neograničena. Nitko nije bolji od vas te nitko ne zaslužuje išta više od vas. Nitko nema pravo tražiti od vas da budete nešto što niste niti ste vi dužni ponašati se sukladno očekivanjima okoline.

Vi ne morate igrati lažne uloge samo zato da biste se svidjeli drugima. Takav način ponašanja samo je odraz pojedinih ograničavajućih uvjerenja u vašem podsvjesnom umu koji negiraju vašu jedinstvenost i vašu pravu prirodu. Možda su vam takva uvjerenja nekoć bila potrebna jer još niste bili jasni sami sa sobom što u biti želite u životu te ste eksperimentirali s različitim ulogama. Možda su vam takva uvjerenja bila potrebna da biste naučili lekcije koje su vam bile potrebne da biste mogli osloboditi svoj puni potencijal.

Međutim, sada je vrijeme da prestanete s tom pričom, promijenite svoj način razmišljanja i dopustite sebi izraziti se onakvim kakvi uistinu jeste. Istinski sretni možete biti jedino onda kada u potpunosti dopustite sebi izraziti se onakvim kakvi jeste.

 

***

U dubini sebe, vi jasno znate kada se ponašate na način koji najviše odražava vašu bit. Dopustite sebi biti ono što jeste. Vi ste duhovno biće koje se došlo izraziti na fizičkoj razini. Postoji razlog zašto ste upravo takvi kakvi jeste. To se nije dogodilo slučajno. Nemojte negirati svoju bit. Nemojte negirati svoju duhovnu prirodu.

Vi možete igrati lažne uloge te uvjeriti druge da ste tip osobe koja “rezonira” s takvim ulogama, no time varate sami sebe. Kakva korist od toga? Kakva korist od toga da vas u društvu uzdižu „nebu pod oblake“, ako je vaš život i dalje prazan i nesretan? Zar mislite da ćete postati sretnija osoba onda kada dobijete priznanje i odobrenje društva?

 

***

Odlučite da ćete prestati igrati uloge koje drugi žele da igrate. Igrajući lažne uloge osuđujete sebe na isprazan i površan život – život lišen strasti i entuzijazma. Takvim ponašanjem gazite po sebi i svojoj pravoj prirodi te šaljete krive informacije svojem podsvjesnom umu. Vaš podsvjesni um reagira u skladu s informacijama koje mu šaljete i vjerno se brine da stvori okolnosti u vašem životu koje najviše rezoniraju s primljenim informacijama.

 

Ako igrate lažne uloge samo zato jer smatrate da je to jedini način kako biste mogli ostvariti pojedine ciljeve, onda znajte da je krajnje vrijeme da dobro preispitate pojedine ciljeve koje ste si postavili te malo više razmislite o svojim istinskim željama. Ciljevi koji od vas traže da se u društvu prezentirate drukčije od onog što biste stvarno željeli definitivno nisu vaši ciljevi. To su možda ciljevi koje su vaši roditelji, rodbina, partneri ili učitelji željeli da ostvarite, no vi, u osnovi, nemate ništa s tim. Poduzimanje bilo kakve akcije u smjeru ostvarenja takvih ciljeva čisti je gubitak vremena i energije.

 

Igranje lažnih uloga u svrhu dobivanja tuđeg odobravanja stavlja druge u ulozi vlasnika vašeg života. Što više dopuštate očekivanjima i zahtjevima drugih da uvjetuju način vašeg ponašanja, time gubite autoritet nad svojim životom te postajete poput lutke u kazalištu. Publika vam može pljeskati na sjajno izvedenoj priredbi, no to je najviše što time možete dobiti.

 

***

Jedan od načina razvijanja svoje autentičnosti jest i poštivanje autentičnosti drugih ljudi. Poštujte druge i dopustite im da budu ono što jesu. Svaki vaš pokušaj negiranja tuđe autentičnosti dovodi do narušavanja vaše autentičnosti. Isto kao što ste i vi jedinstveni, tako su i svi drugi. Nemojte nasjesti iluziji da vi znate što je za druge najbolje. Svatko ima drukčiju definiciju života te na život gleda kroz drukčija uvjerenja te je svatko na ovaj planet došao s drukčijom svrhom. Prihvatite ideju da smo svi različiti i da se upravo u tome skriva velika čarolija. Poštujte svoje osjećaje, ali poštujte i osjećaje drugih. Što više poštujete osjećaje drugih, proporcionalno tome će i drugi poštovati vaše osjećaje.

Vezano za navedeno, smatram važnim istaknuti još nešto…

Poštivati osjećaje drugih te poštivanje njihove autentičnosti nije isto što i stalno udovoljavati drugima. Vi niste dužni udovoljavati drugima na način da narušavate sami sebe. No, to ne znači istodobno da ne poštujete osjećaje drugih. Radi se o velikoj razlici u pristupu.

Ako vas, primjerice, stranka nazove radi nekog sastanka koji i nije nešto posebno važan te predloži da se nađete u vrijeme koje ste već odredili za druženje sa svojom obitelji, biti pozitivno sebičan na način da ćete predložiti termin sastanka za neki drugi dan nije isto što i nepoštivati osjećaje te stranke.

Ako ste subotu navečer odredili za čitanje zanimljive knjige koju silno želite pročitati, a vaši prijatelji ili kolege s posla vas zovu na večernji izlazak, reći da želite ostati kući i čitati knjigu ne znači nepoštivanje tuđih osjećaja.

Ako vas poslovni partneri nagovaraju da zajedno pokrenete projekt koji nije u skladu s onim što vi želite iskusiti, reći NE, ne znači nepoštivanje tuđih osjećaja.

Stalno podsjećajte sami sebe da ste vi jedinstvena osoba i da je vaša vrijednost neograničena. Vaša prava priroda je duhovna. Vaša prava priroda je neograničena ljubav i radost. Vi ne morate igrati lažne uloge samo zato da biste dobili odobrenje drugih ili se bolje uklopili u okolinu.

 

Postoje mnogi koji će s radošću prihvatiti vašu autentičnost, no sve dok se ne započnete ponašati onakvima kakvi jeste, takvi vas neće moći prepoznati niti ćete se vibracijski moći spojiti s njima.

 

Nemojte čekati da se vaše okolnosti promijene da bi tek onda primijenili ulogu koju u društvu igrate jer vaš učestali način razmišljanja je faktor koji stvara vaše okolnosti. Okolnosti će se promijeniti tek onda kada se vi promijenite, a svaka promjena započinje iznutra.

PODIJELI: