Jeste li ikada doživjeli iskustvo odnosa u kojem ste ostali potpuno izigrani od strane sebi bliske osobe?

Jeste li u tim trenucima, a i dugo vremena nakon toga, imali potrebu često razmišljati o tom događaju te sa svojim prijateljima ili poznanicima komentirati izjave i postupke osobe koja vas je povrijedila?

U zadnje vrijeme primio sam dosta e-mailova od svojih čitatelja na temu navedenog sa pitanjem kako se ponašati u takvim situacijama i što misliti o svemu tome …

Jasno mi je da u takvim trenucima nije nimalo lako ostati sabran i potpuno otpustiti potrebu za osvetom ili nečim sličnim … a kamo li i oprostiti osobi koja vas je povrijedila.

Međutim, nemojte zaboraviti, neovisno o situaciji u kojoj se nalazite, da ste ipak vi kreator svoje stvarnosti, a vaša stvarnost isključivo nastaje (i opstaje) na temelju misli koje često mislite.

Jasno mi je da smatrate da osoba koja vas je na bilo koji način iznevjerila ne zaslužuje da o njoj išta lijepo mislite.

MEĐUTIM, VI STE ONAJ KOJI ZASLUŽUJE MISLITI MISLI KOJE ŽELITE!

Objasniti ću vam …

Svaka misao vibrira na određenoj frekvenciji i svaka misao koju mislite vibrira ISKLJUČIVO U VAŠOJ SVIJESTI, a ne u svijesti nekog drugog.

Dakle, misao koju mislite stvara sebi odgovarajuću vibraciju u vašim energetskim poljima. Vibracije koje se aktiviraju u vašim poljima dok o nečemu mislite PRIVLAČE SEBI SLIČNE VIBRACIJE – neovisno o razlogu zašto mislite na takav način te jeste li u pravu ili ne. Misli koje čine dominantnu vibraciju u vašem umu tvore iskustvo stvarnosti koju doživljavate.

Drugim riječima, sve dok mislite “negativno” o osobi koja vas je povrijedila ili razočarala, vi to mislite sebi i za sebe te takve misli postaju, kako je to rekao Prentice Mulford, “kamen u građevini vaše sudbine” – neovisno o razlogu zašto tako mislite.

Možda takva osoba zaista ne zaslužuje da išta vrijedno o njoj mislite, no VI to zaslužujete i nemojte dopuštati da na račun te osobe i dalje stvarate neželjenu stvarnost.

Znam da se radi o konceptu kojeg nije tako lako a ni jednostavno primijeniti u praksi, no imajte na umu da se radi o vašem životu i vašoj stvarnosti – a za to se definitivno vrijedi potruditi.

© Tomislav Tomić. Sva prava pridržana.

PODIJELI: