Jeste li znali da riječ entuzijazam potječe od staro grčkih riječi “en” i “theos” što bi u prijevodu značilo “u Duhu”?

Kada smo “u Duhu” (usklađeni s Duhom), osjećamo se živima. Kada smo “u Duhu”, puni smo energije. Kada smo “u Duhu”, prati nas osjećaj svrhe i strasti za životom te sve oko nas dobiva dublji smisao.

Tajna entuzijazma jest biti «u Duhu», odnosno, drugim riječima, biti usklađen sa svojim duhovnim Ja. Biti usklađen sa duhovnim Ja znači biti usklađen sa onime što mi uistinu jesmo jer naša prava priroda jest “duhovno”.

Mi, u osnovi, nismo fizička bića koja imaju sposobnost iskusiti “duhovno”, već smo duhovna bića koja su došla iskusiti fizičko. Imajte navedeno stalno na pameti.

Biti usklađen sa svojim duhovnim Ja mnogo je lakše nego što to većina ljudi misli. Mnogi, na žalost, razmišljaju na način da je življenje u skladu sa svojim duhovnim Ja već predodređeno za neke dok su svi ostali lišeni takve mogućnosti.

Na sreću, istina je potpuno drukčija. Ništa nije lakše nego živjeti u skladu sa onim što mi uistinu jesmo. Ništa nije teže nego ne-živjeti u skladu sa onim što mi uistinu jesmo.

Ako možete čitati ovaj članak i shvatiti njegov sadržaj, vi možete biti “u Duhu” te s lakoćom i radošću integrirati entuzijazam u vaš svakodnevni život.

Tajna je u svijesti, odnosno osvještavanju. Svi materijali u prirodi koji postoje sada postojali su i prije nekoliko tisuća godina no uslijed nedostatka naše svijesti o njihovom punom potencijalu, nismo bili u mogućnosti stvoriti razna sredstva koja danas najnormalnije koristimo. Henry Ford nije izumio nove materijale u prirodi te na takav način sastavio automobil, nego je samo već postojeće elemente sklopio na način na koji nitko do tada nije napravio te tako izumio vozilo koje se pokreće na motorni pogon. U to doba izum automobila je bilo pravo čudo, no danas gotovo nitko i ne razmišlja o tome na takav način. Danas je pitanje samo koji automobil izabrati.

Na prvi pogled može zvučati previše banalno za usporedbu no jamčim vam da se slično događa i sa entuzijazmom u vašem životu. Sve većim osvještavanjem svojeg duhovnog Ja nepresušni izvor entuzijazma postaje nam sve dostupniji i jasniji.

No, kako započeti osvještavati svoj duhovni Ja?

Prvi korak jest da ostavite barem malo slobodnog prostora u vašem umu za prihvaćanje ideje da je vaša prava priroda “duhovna”. Svakodnevno razmišljajte o takvoj mogućnosti.

Zatim započnite sa izražavanjem svoje namjere da osvijestite svoj duhovni Ja. Znajte da Svemir, Bog, Stvoritelj ili nazovite tu inteligenciju kako god želite, čuje svaku vašu namjeru i spreman vam je maksimalno i u svako doba izaći u susret.

Mentalno izgovorite nekoliko puta dnevno izjavu kojom Svemiru izražavate svoju namjeru da želite osvijestiti ono što vi uistinu jeste. Neka vaša izjava bude kratka i jednostavna. Nešto poput “Moja namjera je osvijestiti svoje duhovno Ja” ili “Moja namjera je osvijestiti svoju pravu prirodu” je sasvim dovoljno.

Nemojte pokušavati predviđati vrijeme i način na koji će se proces osvještavanja odvijati. Vi napravite svoj dio posla, a Svemiru pustite da radi svoje. Isto kao što nakon noći neupitno dolazi jutro, tako i Svemir, čim primi vašu namjeru, odmah vam šalje prave odgovore.

Vjerojatno se pitate kako ćete znati da primate prave odgovore?

Znat ćete po osjećaju entuzijazma koji će se aktivirati pri samoj pomisli o određenim idejama. Čim osjetite entuzijazam prema nekoj ideji to znači da ta ideja vibracijski rezonira s vašom duhovnom biti. Slijedite takve ideje te iz dana u dan poduzimajte sve što je u vašoj moći da bi ih sproveli u stvarnost. Nemojte čekati niti odgađati.

Znajte da osvještavanje sebe nije nešto što se dogodi jednom te smo onda završili s time, već se radi o procesu kojem nikada nema kraja.

Što više osvijestimo sebe, postaje nam jasnije naše mjesto u životu i razlog dolaska a zemlju. Što više osvijestimo sebe, prati nas sve veći osjećaj radosti i mira. Što više osvijestimo sebe, naš život postaje ljepši u svim područjima.

Sada znate tajnu entuzijazma. Krenite dalje, svakodnevno ju primjenjujte i vaš život će sve više biti “u Duhu”.

© Tomislav Tomić. Sva prava pridržana.

PODIJELI: