Htjeli vi to ili ne, vi upravo sada kreirate svoju stvarnost. Da, čak i sada dok čitate ovaj članak.

Međutim, u osnovi, postoje dva pristupa pri kreiranju stvarnosti …

Jedan od njih je nesvjestan pristupRadi se o ljudima koji ne koriste svjesnu namjeru u kreiranju onoga što žele iskusiti, već isključivo reagiraju na događaje u svojoj okolini i donose odluke u skladu s time.

Nisu zainteresirani kreirati svoj život na način kakav njihovo srce želi, već se povode isključivo za već postojećim standardima razmišljanja i ponašanja. Redovito dopuštaju sumnjama i strahovima da upravljaju njihovim životima.

Isključiti se iz općeg načina razmišljanja i izabrati nešto što većina drugih ne izabire predstavlja opciju koja ne dolazi u obzir.

Takvi nikada ne mogu biti istinski sretni jer sreća i radost bivaju prisutni jedino kod osobe koja slijedi put svog srca, neovisno o tome da li je tim putem već itko išao.

Za razliku od nesvjesnog pristupa, svjestan pristup izabiru ljudi koji su odlučili sami svjesno kreirati stvarnost koju žele iskusiti. Takvi se ne opterećuju pitanjima poput “Da li je već itko isprobao taj put?” ili “Da li je takav put siguran?”, već smjelo koračaju prema ostvarenju najviše vizije svog života.

Spremni su preuzeti rizik te se smjelo suočavaju sa svim svojim sumnjama i strahovima. Znaju da su na ovaj Planet došli s određenim razlogom te znaju da čim nešto u dubini sebe žele, to se može i ostvariti. Znaju da svaka iskrena želja posjeduje u sebi sve ono što joj je potrebno da bi se mogla ostvariti.

Nikada se ne uspoređuju s drugima, već jedino uspoređuju sebe kakvi jesu u odnosu na ono što bi htjeli postati.

Na svoje životne okolnosti, bez obzira koliko im bile ugodne, ne gledaju kao na nešto što je već zadano i nepromjenjivo, već im je jasno da su sami stvorili takve okolnosti i da sami i dalje nastavljaju stvarati. Znaju da su njihove okolnosti samo odraz onoga što je u njima.

***

Koji vam pristup kreiranju stvarnosti ima više smisla?

 

© Tomislav Tomić. Sva prava pridržana.

PODIJELI: