Mudrost Tečaja čuda u svakodnevnom životu

Ciklus od 7 mini-radionica nadahnutih knjigom Tečaj čuda + radna skripta

 

 

 

TRENUTNO NEDOSTUPNO

.

Tečaj čuda“Postoji mjesto u tebi u kome je savršeni mir. Postoji mjesto u tebi gdje je sve moguće. Postoji mjesto u tebi u kome prebiva Božja snaga.” – Tečaj čuda 

 

***

U najkraćim crtama, Tečaj čuda (dalje: Tečaj) predstavlja cjeloviti edukacijski program s glavnom svrhom kako bi nam pomogao ukloniti sve mentalne “prepreke” koje narušavaju naš unutarnji mir i prirodnu povezanost sa svojim Izvorom.

 

“Tvoja zadaća nije težiti k ljubavi, već samo tražiti i naći sve prepreke u tvojoj nutrini koje si izgradio protiv ljubavi. Nije potrebno tražiti istinu, ali jest potrebno tražiti ono što je lažno.” – Tečaj čuda

 

Od dana kada je nastao (1965-1972) Tečaj je pozitivno utjecao na milijune ljudi diljem svijeta, a mnogi ga smatraju jednim od najznačajnijih duhovnih dokumentata objavljenim u prošlom stoljeću.

Sastoji od teoretskog dijela te radne knjige koji su međusobno povezani i nadopunjuju se.

Teoretski dio Tečaja detaljno opisuje osnovni pogled na važne aspekte života i na nove načine definira pojedine tradicionalne pojmove i koncepte. Iako se u Tečaju koristi tradicionalna krščanska terminologija, u pitanju je univerzalna duhovnost koja se ne bi mogla svrstati ni pod koju klasičnu “formalnu” religiju.

Radna knjiga sastoji se od 365 lekcija, po jednu za svaki dan u godini, i njezina glavna svrha jest praktična primjena teoretskog dijela. “Neizvježbani um ništa ne može postići” – jedno je od temeljnih načela na kojima ustraje Tečaj kada je u pitanju primjena njegova praktičnog dijela. Vježbe koje nudi Tečaj su vrlo praktične i jednostavne, ne traže puno vremena, nije važno gdje ih vježbamo te ne traže prethodne pripreme.

 

 

Jedinstveni način razmišljanja i gledanja na svijet…

 

Tečaj čuda uči nas jednom potpuno drukčijem načinu razmišljanja i gledanja na svijet. Za razliku od učenja “klasičnih religija” te modernog “self-help” pokreta, Tečaj nudi znatno drukčije tumačenje odnosa između ljudske psihe i duhovne esencije svakog čovjeka te predlaže jasne i učinkovite vježbe koje imaju izrazitu praktičnu vrijednost u svakodnevnom životu.

 

 

Izdvojene misli iz knjige Tečaj čuda:

 

“Svaka misao koju imaš proizvodi neki dio svijeta koji vidiš.”

“Svijet je svjedok stanja tvog uma, on je vanjska slika unutarnjeg stanja.”

“Um je vrlo moćan i nikad ne gubi svoju stvaralačku silu. On nikad ne spava. On svaki tren stvara… Nema bezvrijednih misli. Sve mišljenje proizvodi neki oblik na nekoj razini.”

“Ego ne može preživjeti bez prosuđivanja.”

“Ozljeđuju me samo vlastite misli”.

“Ego uvijek teži podijeliti i odvojiti. Duh uvijek teži sjedinjenju i iscjeljenju.”

“Iscjeljenje se postiže onog trena kada onaj koji pati više ne bude vidio ikakve vrijednosti boli.”

“Božja volja za tebe jest savršena sreća. Zašto bi se ti protivio njegovoj volji?”

“Gdje god išao, Bog je sa mnom.”

“Sasvim je moguće doseći Boga. U biti, to je vrlo lako jer je to najprirodnija stvar na svijetu.”

“Kad si tužan, znaj da to ne treba biti tako. Potištenost dolazi od osjećaja lišenosti nečega što želiš i što nemaš. Zapamti kako ničeg nisi lišen, osim ako to nisi sam odlučio, a onda drukčije odluči.”

“Kad si tjeskoban, shvati da tjeskoba dolazi od egove hirovitosti i znaj da to tako ne treba biti. Ti možeš biti isto toliko budan protiv egovih zapovijedi kao što možeš biti budan za njih.”

“Kad god nekog sretneš, zapamti kako je to sveti susret.  Kako ga budeš vidio, vidjećeš i samog sebe. Kako budeš s njim postupao, tako ćeš postupati i sa samim sobom. Kako budeš o njemu mislio, tako ćeš i o sebi misliti. Nemoj ovo nikad zaboraviti, jer ćeš u njemu ili pronaći ili izgubiti samog sebe.”

“Postoji mjesto u tebi u kome je savršeni mir. Postoji mjesto u tebi gdje je sve moguće. Postoji mjesto u tebi u kome prebiva Božja snaga.”

“Zašto čekati na Nebo? Oni koji traže svjetlost samo prekrivaju vlastite oči. Svjetlost je u njima već sada. Prosvjeteljenje je samo prepoznavanje i uopće nije nikakva promjena. Svjetlost nije od ovoga svijeta, a ti koji u sebi nosiš tu svjetlost također si ovdje stranac.”

 

 

Svrha mini-radionica…

 

Tečaj čuda predstavlja izrazito jasnu i sustavnu cjelinu. Međutim, zbog visoke razine slojevitosti teoretskog dijela te različitog značenja preko 200 temeljnih naziva u odnosu na njihovu svakodnevnu upotrebu, osobi koja se tek upoznaje s Tečajem sve to skupa može djelovati izrazito komplicirano. Stoga, glavna svrha mini-radionica jest:

  • upoznati vas sa osnovnim idejama i konceptima iz Tečaja,
  • skrenuti vam pozornost na određene pojmove koje u kontekstu Tečaja znače nešto sasvim drukčije u odnosu na njihovo uobičajeno korištenje,
  • naučiti vas kako raditi vježbe vezane za temu pojedine mini-radionice (+radna skripta za svaku radionicu), te
  • raspravljati o vašim pitanjima vezano za aktualnu temu.

 

Struktura mini-radionice…

 

  • Upoznavanje temeljnih načela Tečaja vezanih uz temu mini-radionice.
  • Pitanja i odgovori te rasprava o praktičnoj primjeni naučenog.
  • Upoznavanje s konkretnim vježbama iz Tečaja koje su usko vezane uz temu mini-radionice.
  • Radna skripta koja u sebi uključuje opis praktičnih vježbi.

 

Teme mini-radionica…

 

#1 – Kako živjeti u ovom svijetu i biti sretan? 

#2 – Koji je smisao molitve i čemu ona služi (ako Bog već zna što nam treba prije negoli mi to zatražimo)? 

#3  – Kako stvoriti skladniji odnos s Bogom? 

#4 – Kako se spojiti sa izvorom stvarne snage u sebi i stvoriti snažno samopouzdanje? 

#5 – Što je to strah, kako nastaje te zašto osjećamo bol, tjeskobu, usamljenost i manjkavost + što napraviti? 

#6 – Kako otkriti svoju životnu svrhu? 

#7 – Koji je smisao odnosa i zašto nastaju sukobi? 

 

 

Cijena, način prijave i ostalo…

 

Cijena:

  • 100,00 kn – 1 mini-radionica
  • 500,00 kn – za svih 7 mini-radionica

Snimka predavanja: Polaznici koji su platili za sudjelovanje na svih 7 mini-radionica dobiti će besplatnu snimku pojedine radionice u slučaju nemogućnosti dolaska (u mp3 formatu).

Mjesto održavanja: Zagreb, Branimirova 9 (1. kat).

Veličina grupe: Grupa je ograničena na maksimalno 10 polaznika koji sudjeluju uživo i dodatna 3 polaznika koji sudjeluju preko Skype-a.

Način prijave: Ispunite obrazac ispod, izaberite željenu opciju i kliknite “Pošalji”

 

 

OBRAZAC ZA PRIJAVU

 

 

Tecaj cuda ciklusi
Sending

 

S poštovanjem,
Tomislav Tomić

PODIJELI: