Soul Context

„Ono“ što vam najviše nedostaje u životu i „ono“ što želite više od ičega drugog, skriva se u upravo „centru“ emocija od kojih najviše bježite te ih po svaku cijenu pokušavate izbjeći!

 

 

sclogo

SOUL CONTEXT

 

 

Redovito bježimo od emocija koje smo proglasili “negativnima”. Međutim, sve negativne emocije prestaju biti “negativne” i dobivaju sasvim drukčiji smisao kada ih stavimo u njihov izvorni kontekst! Dok ne naučimo stvarni smisao i svrhu svih “negativnih“ emocija koje su često prisutne u našem životu, sve ono “pozitivno“ jednostavno će bježati od nas ili će se vrlo kratko zadržati u našem iskustvu. 

 

Poštovani posjetitelju,

Neovisno o tome što želite, vi to ponajviše želite upravo radi emocije za koju vjerujete da će biti prisutna u vašem životu tek nakon što dobijete ono što želite.

Ako, primjerice, previše vremena provodite na poslu i osjećate se neshvaćeno, lišeno života, skučeno i zatočeno te silno želite zaraditi više novca kako biste proputovali svijetom i upoznali nove ljude, činjenica je da vi, u osnovi, ne želite ni novac, ni putovanje, a ni nove ljude već želite iskusiti pojedine emocije koje očekujete da će vam pružiti putovanje po svijetu te upoznavanje novih ljudi i kultura – poput osjećaja ekspanzije, slobode, svježine, spontanosti i svih onih emocija koje vam trenutno nedostaju.

Te emocije su, u biti, ono što istinski želite, a sve ostalo samo su “sredstva” i načini za koje vjerujete da bi vam trebali omogućiti ono što istinski želite.

Međutim, naučili smo “navijati” za emocije koje želimo u svojem iskustvu, a istodobno izbjegavati i opirati se emocijama koje ne želimo i smatramo lošima, ne shvaćajući pritom da se ono što istinski želimo skriva upravo u “centru” emocija koje nam uzrokuju nelagodu i od kojih automatski bježimo, opiremo im se ili ih izbjegavamo. 

Najpoznatiji svjetski mitolog, Joseph Campbell, rekao je:

 

„Blago koje tražiš nalazi se u pećini u koju se bojiš ući.“

 

Sve dok ne ne osvijestimo stvarni smisao i svrhu svih “negativnih” emocija koje su često prisutne u našem životu, sve ono “pozitivno” jednostavno će bježati od nas ili će se vrlo kratko zadržati u našem iskustvu.

Usudit ću se reći da “ono” što osjećate da vam najviše nedostaje u životu i “ono“ što želite više od ičega drugog, skriva se u upravo “centru“ emocija od kojih najviše bježite te ih po svaku cijenu pokušavate izbjeći!

 

Drugim riječima, sve dok vjerujete da ćete život kakav želite iskusiti tek nakon što ostvarite pojedine ciljeve, kada pronađete boljeg partnera ili partnericu, kada se poboljša situacija u zemlji ili kada se pojedine osobe prestanu ponašati onako kako vi smatrate da se ne bi trebale ponašati, najviše što možete dobiti takvim pristupom jest dobro poznato razočaranje i praznina koja će se pojaviti u nešto drukčijem pakiranju.

 

No to nije sve…

 

Što duže vremena bježite od emocija u kojima leži “vaše blago” vaša duša stvara vam sve “intenzivnija” (čitaj: bolnija) iskustva kako bi vam omogućila da prestanete živjeti u iluziji te započnete živjeti život koji ste došli iskusiti te naučiti lekcije koje ste došli naučiti.

Međutim, sve dok ne osvijestimo cjelokupni kontekst lekcija koje smo došli naučiti, pojedine “negativne” emocije predstavljat će nam vrlo snažan tabu koji ćemo samo zaobilaziti i praviti se da to nema veze s nama.

Postoji RAZLOG zašto često osjećamo pojedine negativne emocije kao te zašto se nađemo u situacijama koje bude takve emocije i postoji NAČIN kako ih procesirati tako da, umjesto bježanja i potiskivanja, osvijestimo njihovu temeljnu poruku te ih iskoristimo kao nužan i stabilan “temelj” za stvaranje života koji je u skladu s našom životnom svrhom.

 

Rješenje je u SVJESNOSTI i RAZUMIJEVANJU negativnih emocija, a ne u BJEŽANJU od njih!

 

Negativne emocije nisu tu da bi nam napakostile već da bi nam pružile perspektivu bez koje ne bismo mogli iskusiti ono što istinski želimo iskusiti.

Negativne emocije nikada nam ne stvaraju bol i nelagodu već nam bol uzrokuje pogrešan pristup i stav koji imamo prema njima – stav koji ih drži izvan njihova izvornog konteksta. 

Upravo zato, želja mi je upoznati vas sa svojim programom pod nazivom SOUL CONTEXT, a njegova glavna svrha jest pokazati vam kako na jednostavan i praktičan način započeti “suradnju” sa svim svojim negativnim emocijama te jednom zauvijek prestati bježati od samoga sebe.

 

Naučit ćete:

  • zašto su pojedine negativne emocije često prisutne u vašem životu i što napraviti s njima
  • na koji su način one povezane sa vašim ključnim životnim lekcijama
  • čemu uopće služe negativne emocije i tri temeljna razloga zašto one uopće postoje
  • na koji način vam negativne emocije pomažu da realizirate važne životne ciljeve i stvorite jaču povezanost sa samim sobom
  • što to znači “kontekstualno igralište duše”, kako ga prepoznati i čemu ono uopće služi
  • zašto negativne emocije prestaju biti “negativne” onda kada ih započnemo tretirati kroz svjesnost i tzv. “direktni uvid”
  • na koje načine najčešće (nesvjesno) negiramo svoje “negativne” emocije i što napraviti kako bismo to promijenili
  • zašto privlačimo pojedine negativne situacije u svoj život (nije zbog vaših čestih misli) i što napraviti na bismo to promijenili
  • kako povisiti emocionalnu svjesnost

 

Način održavanja programa i cijena:

 

Datum održavanja: 11. prosinca 2016 (nedjelja) – od 14 h do 19 h

Lokacija: Zagreb, Branimirova 9/I (preko puta glavne Pošte)

Broj polaznika: Veličina grupe ograničena je na maksimalno 10 polaznika.

Cijena programa = 370,00 kn (moguće je plaćanje u dvije mjesečne rate)

Način prijave: Ispunite obrazac ispod i kliknite “Pošalji”.

 

OBRAZAC ZA PRIJAVU

 

Please select a valid form

 

S poštovanjem,
Tomislav Tomić, autor programa Soul context

PODIJELI: