Postoji jedna priča o turistima koji su došli posjetiti pakao…

 

Kada su stigli, krenuli su s vragom razgledavati brojna kreativna sredstva i alate koje on koristi kako bi nasamario ljude i odveo ih na krivi put. Turisti su bili fascinirani onime što su vidjeli. Jednostavno nisu mogli vjerovati da netko može biti toliko lukav i domišljat.

 

Nakon što su cijeli dan proveli u društvu s vragom, za kraj, on im obeća da će im otkriti svoju najdjelotvorniju metodu za uništavanje ljudskih života!

 

Pokazao im je nevidljivi čarobni prah i svaki put kada pospe nekoga s tim prahom, osoba započne sumnjati u sebe i svoje sposobnosti.

 

Priznao im je da se radi o metodi s pomoću koje je uspio uništiti više ljudskih života negoli s bilo kojom drugom.

 

 

***

 

Osobno smatram da ne postoji gori mentalni virus od sumnje u samoga sebe, svoje sposobnosti i svoj potencijal. U to sam se definitivno uvjerio radeći s ljudima na individualnoj i grupnoj razini u posljednjih nekoliko godina. Radi se o pogubnom i opasnom mentalnom virusu koji je sposoban zasjeniti sve naše ostale pozitivne osobine, edukaciju i ciljeve koje imamo.

 

Sve dok sumnjamo u samoga sebe mi nismo u stanju odvažiti se započeti stvarati život kakvog u dubini sebe želimo. Stalno čekamo da se promjene vanjske okolnosti kako bi se mogli pokrenuti i snalno iznova pronalazimo nove izlike zašto upravo sada nije pravi trenutak za djelovanje. Često se tješimo činjenicom da postoje brojni kojima je mnogo gore nego nama. Vrlo smo kreativni i inovativni u smišljanju različitih opravdanja kojima opravdavamo sami sebe i svoju trenutnu situaciju, a s kojom uopće nismo zadovoljni. Čvrsto smo uvjereni da je netko drugi (poput priče o turistima u paklu) kriv za naše okolnosti.

 

U međuvremenu, vrijeme ide dalje… godine se gomilaju… ideja je sve manje… a izgovora sve više. Nije da mi ne želimo pokrenuti se i napraviti nešto sa svojim životom, nego jednostavno ne prepoznajemo pravi trenutak za započinjanje s pozitivnim promjenama.

 

No, odgovor je jednostavan. Pravi trenutak je SADA! Neovisno o vašim trenutnim okolnostima, pravi (i jedini!) trenutak za pozitivnu promjenu jest SADA!

 

Ako vam se čini da SADA ipak nije pravi trenutak za započinjanje s promjenama koje želite, to samo znači da ste zaraženi s mentalnim virusom sumnje u samoga sebe. Jedna od čestih sklonosti osoba zaraženih takvim virusom jest da odgađaju s nužnim promjenama i čekaju bolja vremena. Međutim, u pitanju je samo strah koji se javlja kao posljedica nedovoljnog povjerenja u sebe.

 

Umjesto da tražite opravdanja za svoju trenutnu situaciju, radije se usmjerite na pronalaženje metoda i načina koji će vam pomoći vratiti vjeru i povjerenje u samoga sebe – jer to je glavni uzrok vašeg odgađanja!

 

Nema boljeg vremena za započinjanje s pozitivnim promjenama negoli je to SADA!

PODIJELI: